Πήρε το «όπλο» του ο Σαμαράς και βγήκε στο… βουνό!

Πήρε το «όπλο» του ο Σαμαράς και βγήκε στο… βουνό!

Τυχαία ήταν η ξαφνική παρέμβασή του;

-Καταγγέλλει τον Μητσοτάκη ότι έκανε Ποτάμι τη ΝΔ
-Ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του;
-Έρχονται δύσκολες μέρες για τον Κυριάκο

Κάτι συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία… Έχουν α­ρχίσει οι γκρίνιες στο γήπεδο της Δεξιάς και πλέον το καράβι έχει αρχίσει να στρίβει τιμόνι, αναζητώντας μεταγραφές έξωθεν.

Ήδη η πρώτη έγινε με τον… εισαγόμενο Χρήστο Στυλιανίδη, πρώην Επίτροπο της Κύπρου στην ΕΕ, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ενώ απομακρύνθηκε εντελώς ξαφνικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πρώην υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με σημαντική προσφορά, άγνωστο για ποιον λόγο, αν και είχε δώσει λύσεις σε κρίσιμα θέματα.

Η ξαφνική συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά άναψε φωτιές στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος προφανώς, με βάση και τις δημοσκοπήσεις, πίστευε ότι λειτουργεί σωστά και είναι πλέον αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον χώρο της Δεξιάς.

Προφανώς, δεν είχε πάρει χα­μπάρι ότι το κόμμα έβραζε, ότι πολλές από τις επιλογές προσώπων είχαν ανάψει φωτιές και είχαν αρχίσει να συσσωρεύονται σύννεφα πάνω από το Μαξίμου. Όχι χωρίς λόγο. «Τι σχέση έχουν οι… ξενόφερτοι με την ιστορική παράταξη;», ήταν το επίκε­ντρο των αντιδράσεων.

Ηγετικές προσωπικότητες του χώρου δεν έκρυβαν τις διαφωνίες τους.

Και ξαφνικά το σπυρί έσπασε. Με τον ανασχηματισμό ξεπεράστηκε και το τελευταίο όριο της υπομονής.
«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι Ποτάμι», ήταν το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού. «Ο ανασχηματισμός ‘‘δεν πρέπει να στέλνει αντιφατικά μηνύματα’’», τόνισε μέσα από τη συνέντευξή του στα «Νέα», προκαλώντας αναταράξεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Και πρόσθεσε: «Με το να μετακινηθούμε σε θέσεις Ποταμιού δεν κατακτάται το ‘‘πολιτικό Κέ­ντρο’’… Είναι άλλο πράγμα να ‘‘απευθύνεσαι’’ σε πολίτες όλων των παρατάξεων κι είναι εντελώς άλλο να ‘‘εκφράζεις’’ άλλες παρατάξεις».

Δεν άφησε εκτός στόχου ο πρώην πρωθυπουργός και τη μέχρι χθες καγκελάριο της Γερμανίας. Την ά­δειασε εντελώς. «Η κυρία Μέρκελ οραματίστρια δεν ήταν. Διαχειρίστρια ήταν… Και σήμερα βλέπουμε μια Ευρώπη μειωμένης πολιτικής συνοχής, που παρακολουθεί και ΔΕΝ ηγείται»!

Επισήμανε, όμως, και κά­τι ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς: «Σε κάθε ανασχηματισμό εκπέμπεται και ένα “μήνυμα”, υπάρχει συμβολισμός. Και ο συμβολισμός αυτός δεν πρέπει να στείλει αντιφατικά μηνύματα. Ότι η παράταξή μας υιοθετεί σήμερα απόψεις που η ίδια είχε πολεμήσει, όπως οι Πρέσπες και το Σχέδιο Ανάν. Ή ότι επιβραβεύει πρόσωπα που έχουν αντίθετη πολιτική άποψη». (Σημ. «Π»: μεταγραφή Στυλιανί­δη, υπέρμαχου του Σχεδίου Ανάν.)

Σύμπλευση των δύο πρώην;
Το ερώτημα που απασχολεί την ηγεσία της ΝΔ, με πρώ­το τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κλειστή ομάδα του, αφορά τις επόμενες κινήσεις του Σαμαρά. Με κυριότερη την απορία τι μπορεί να σημαίνει, ποιο μήνυμα εκπέμπει η κοινή είσοδος στο «Βελλίδειο» των δύο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά.

Η ανησυχία είναι πλέον διάχυτη στη Νέα Δημοκρατία, στο Μαξίμου, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, στις γνωστές «γιάφκες». Με το ερώτημα, τι κάνουμε;

Γεγονός είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς πήρε το «όπλο» του και από δω και πέρα είναι σίγουρο ότι θα ανοίξουν πολλά στόματα…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ