Χρ. Σταϊκούρας: Aνάγκη μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής απάντησης στην άνοδο των τιμών της ενέργειας (video)

Χρ. Σταϊκούρας: Aνάγκη μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής απάντησης στην άνοδο των τιμών της ενέργειας (video)

Την ανάγκη μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής απάντησης στην άνοδο των τιμών της ενέργειας που απειλούν την οικονομική ανάκαμψη και την πράσινη μετάβαση, υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, σήμερα στο Λουξεμβούργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρ. Σταϊκούρας στο “Π”: Οι καρποί της οικονομικής πολιτικής για την τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και τη μείωση των ανισοτήτων

«Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι ισχυρή – πολύ ισχυρότερη, σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις – διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις ώστε να επιτύχουμε υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε πολλές, καλές νέες θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή.

Όμως, η κατακόρυφη αύξηση των τιμών της ενέργειας – ιδίως των τιμών του φυσικού αερίου – απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας και θέτει σε κίνδυνο την πράσινη μετάβαση.
Αυτό δημιουργεί μια νέα πρόκληση για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνα τους.
Πρέπει να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο Χρ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει λάβει στοχευμένα μέτρα για να μειωθεί η επιβάρυνση των ελληνικών νοικοκυριών. Ταυτόχρονα όμως, η Ελλάδα ζητά μέσω επιστολής στο Eurogroup, «μια συνεκτική ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτό το θέμα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

 


Σχολιάστε εδώ