Μικρά οικονομικά: Αβεβαιότητες…

Μικρά οικονομικά: Αβεβαιότητες…

Περίπου 3 δισ. ευρώ υψηλότερο ήταν το πρωτογενές έλλειμμα του επταμήνου Ιανουαρίου – Ιουλίου 2021 από το αντίστοιχο περσινό, με βάση την επεξεργασία των στοιχείων του προϋπολογισμού στην πρόσφατη έκθεσή του. Από περίπου 7,5 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε στα 10,5 δισ. ευρώ.


Να ενώσουν τις δυνάμεις τους…

«Οι κρητικές εξαγωγές και το 2021, την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου, καταγράφουν αύξηση που ξεπερνάει το 38% και όλα δείχνουν ότι η φετινή χρονιά θα είναι εξαγωγικά μια από τις καλύτερες για το νησί. Τώρα είναι πιο απαραίτητο από ποτέ για την κυβέρνηση και τους εξαγωγείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν προκειμένου να ενισχύσουν τις εξαγωγές, να δημιουργήσουν ένα διεθνώς αναγνωρισμένο brand name για την Ελλάδα και να τονωθεί η οικονομία μας», τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Αλκιβιάδης Καλαμπόκης.


Τι άλλο θα ξεπουλήσουμε; Αλλάζει χέρια ο ΟΛΠ! Ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταβίβασης του 16% των μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στην Cosco. Η Κίνα… μονιμοποιείται στο λιμάνι του Πειραιά. Παραμένει άγνωστο πόσα πλήρωσε η Cosco για να έχει την πλειοψηφία!

Ένα κτίριο γραφείων αξίας 2,1 δισ. δολαρίων αγόρασε η Google στο Μανχάταν. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ντιλ στην αγορά ακινήτων από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Για να μην κλείνουν τα μάτια «κάποιοι» στη στυγνή πραγματικότητα:
Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων έχει εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία 30 χρόνια. Το 2000 ο κόσμος είχε μόνο 470 δισεκατομμυριούχους. Σήμερα είναι 2.153, σύμφωνα με το «Forbes».

Τον Μάρτιο (24 του μήνα) του 2020 η επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν μόλις 1.728 άτομα! Το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2021 η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece έφτασε στα 10,4 εκατομμύρια άτομα, αυξημένη κατά 21%, όταν το σύνολο των ταξιδιωτών το 2020 ήταν 8,6 εκατομμύρια.

Οι κραδασμοί δεν έχουν τελειωμό! Ο κινεζικός κολοσσός Evergrande, μέλος του λεγόμενου Global 500, του παγκόσμιου κλαμπ των 500 μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κόσμου από πλευράς εσόδων, είχε τις τελευταίες εβδομάδες προειδοποιήσει τους επενδυτές ότι κινδυνεύει να πτωχεύσει. Αιτία, το δυσβάσταχτο χρέος, ύψους 300 δισ. δολαρίων, που φορτώθηκε για να χρηματοδοτήσει πάνω από 1.300 επενδυτικά σχέδια σε περισσότερες από 28 πόλεις.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ