Επιβλητικός στην Πόλη ο Ολυμπιακός, διέλυσε τους Τούρκους με 3-0 – “Όργια” Μασούρα

Επιβλητικός στην Πόλη ο Ολυμπιακός, διέλυσε τους Τούρκους με 3-0 – “Όργια” Μασούρα

Μεγάλη μπάλα έπαιξε ο Ολυμπιακός στο Σουκρού Σαράτσογλου στην Κωνσατντινούπολη και διέλυσε με 3-0 την Φενέρμπαχτσε.

Με τον Βραζιλιάνο Τικίνιο να ανοίγει το σκόρ στο 6′ και τον Μασούρα που σκόραρε δύο φορές και είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην κορυφή του τέταρτου ομίλου με έξι πόντους στο +2 απ’ την Άιντραχτ και στο +5 απ την Φενέρμπαχτσε και στο +6 απ’ την Άντβερπ έχοντας κάνει μεγάλο πρώτο βήμα για την πρόκριση με το δύο στα δύο στα εναρκτήρια παιχνίδια.

Οι Ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με 4-1-4-1, με τον Μπα δεξιό μπακ και τον Μασούρα σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, να δίνει βοήθειες στον Σενεγαλέζο στόπερ. Μπροστά από την τετράδα της άμυνας ήταν ο Μπουχαλάκης, με τους δύο Καμαρά σε ρόλο εσωτερικών χαφ. Στην κορυφή του σχήματος της Μαρτίνς έπαιζε ο Τικίνιο.

Ο Ολυμπιακός μετά το γρήγορο γκολ προσπαθησε να ελένξει το παιχνίδι δίνοντας την πρωτοβουλία στην Φενέρμπαχτσε, προσπαθώντας παράλληλα να κλέψει την μπάλα και να φύγει στην κόντρα δημιουργώντας κινδύνους.

Η Φενέρμπαχτσε ωστόσο δεν μπορούσε να γίνει ουσιαστική μπροστά απ’ την εστία του Βατσλίκ.

Δοκάρι ο Πέλκας στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου

Η Φενέρμπαχτσε μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μαρτίνς να έχει περάσει τον Λαλά στη θέση του Μπα. Οι γηπεδούχοι πατούσαν πιο συχνά στην περιοχή του Ολυμπιακού και είχε δύο καλές στιγμές με τον Βαλένσια στο 47′ και στο 49′. Στο 56ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγάλη τους ευκαιρία.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Λαλά να παίρνει τη θέση του Ουσεϊνού Μπα και τους γηπεδούχους να πιέζουν για την ισοφάριση. Στο 56’ η Φενέρ είχε την καλύτερή της ευκαιρία με το δοκάρι του Πέλκα και στο επόμενο λεπτό ήρθε η απάντηση της ομάδας μας με την ευκαιρία του Αγκιμπού Καμαρά στην αντεπίθεση.

Ο Θρύλος τελικά έφτασε στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος «παγώνοντας» το γήπεδο. Ο Τικίνιο με εκπληκτική ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα, ο Μαντί Καμαρά επιχείρησε το σουτ με τον γκολκίπερ να πραγματοποιεί ακόμα μία δύσκολη επέμβαση. Η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, ο οποίος την κοντρόλαρε και με ωραίο σουτ έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν στο 62’.

Στο 63’ ο κ. Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Κούντε με τον τελευταίο να δημιουργεί το ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα από το οποίο προήλθε το 0-3 (68’). Ο Μασούρας βρέθηκε και πάλι στο κατάλληλο σημείο μετά από απόκρουση και χωρίς να χάσει χρόνο με σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί για τρίτη φορά στο βάθος της εστίας. Ο Έλληνας άσος θα μπορούσε να είχε υπογράψει τη νίκη με χατ τρικ, όμως στο 83’ νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο τετ α τετ.

Φενέρμπαχτσε: Αλτάι, Μιν Τζάε, Σάλαϊ, Νόβακ, Οσάγι-Σάμιουελ, Γιαντάς, Λουίζ Γκουστάβο, Καντίογλου, Ρόσι, Πέλκας και Βαλέντσια.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μασούρας, Μπα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ονιεκούρου, Τικίνιο.

Φωτο: olympiacos.org


Σχολιάστε εδώ