Διακρατικό… Κτηματολόγιο

Διακρατικό… Κτηματολόγιο

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Σάκκουλα το «Συγκριτικό Κτηματολογικό Δίκαιο», το οποίο συγκρίνει το κτηματολογικό δίκαιο δέκα διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών με το ελληνικό, ενώ αναφέρεται στο Κτηματολόγιο των ΗΠΑ αλλά και στην προοπτική του Ευρωπαϊκού Κτηματολογίου. Τον συντονισμό της έκδοσης είχε ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Ψηφιακές υπηρεσίες στην Αθήνα εντός ενός έτους

«Στον Δήμο Αθηναίων, παρότι η ανάρτηση καθυστέρησε μια δεκαετία, η διόρθωση των στοιχείων θα γίνει ως το τέλος του 2022 και θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες ενώ οι ενστάσεις θα εξεταστούν έως το τέλος του 2023», δήλωσε στην «Καθημερινή» της προηγούμενης Κυριακής ο πρόεδρος του Κτηματολογίου, καθηγητής Δημήτρης Σταθάκης.

Η Λαυρεωτική αναμένει στο… ακουστικό της

«Στη Λαυρεωτική», τόνισε ο Δημήτρης Σταθάκης, «μετά την ανάρτηση, η κτηματογράφηση ανεστάλη με δικαστικές αποφάσεις λόγω του γνωστού προβλήματος με τις ιδιοκτησίες του Δημοσίου, οπότε αναμένονται οδηγίες από το Δημόσιο. Στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής η μετάβαση στη νέα δομή του Κτηματολογίου θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022».

Ολική συμμετοχή στην Αττική

«Η κτηματογράφηση στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχει προχωρήσει εξαιρετικά, με ποσοστά συμμετοχής που αγγίζουν το 100%», σημειώνει ο Γιώργος Λιάλιος στην «Καθημερινή της Κυριακής», ενώ όσον αφορά τα παράπονα που ακούγονται κατά καιρούς για τους χρόνους εξυπηρέτησης, αναμένονται προσλήψεις προσωπικού, καθώς δύο διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ ολοκληρώνονται σύντομα.

Εύσημα Κομισιόν για Κτηματολόγιο

Θετική για την πορεία του Ελληνικού Κτηματολογίου είναι η 11η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν, καθώς «η υλοποίηση του έργου προχωρά ικανοποιητικά», «το άνοιγμα των κτηματολογικών γραφείων προχωρά σταθερά με δύο νέα γραφεία τον μήνα» και «το 82% των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της χώρας είναι σε λειτουργία ή υπό επεξεργασία». Εύγε.

Καλές και οι δασικές διορθώσεις

Όσον αφορά τους Δασικούς Χάρτες, η Κομισιόν θεωρεί ότι οι διορθώσεις που έγιναν πρόσφατα για να συμπεριλάβουν διοικητικές πράξεις που αποσαφηνίζουν τη δασική νομοθεσία, ιδίως σε νησιά στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου τα λιβάδια καταχωρήθηκαν ως δάση, θα βελτιώσουν την ποιότητα των χαρτών και θα μειώσουν τις αντιρρήσεις.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ