Μικρά οικονομικά: Άδεια ράφια και ελλείψεις προϊόντων στη Βρετανία

Μικρά οικονομικά: Άδεια ράφια και ελλείψεις προϊόντων στη Βρετανία

Απίστευτο, αλλά δυστυχώς πέρα για πέρα αληθινό: Άδεια ράφια και ελλείψεις προϊόντων στη Βρετανία λόγω πανδημίας και Brexit! Μια γεύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα στο κέντρο του Λονδίνου: – Την προηγούμενη εβδομάδα είχε τελειώσει η Coca-Cola. Δεν έχουν μεγάλα μπουκάλια Evian εδώ και τρεις εβδομάδες!

♦ Ξεπούλημα… Δύο κτίρια που έχει στην ιδιοκτησία του ο ΕΦΚΑ –ένα διατηρητέο στη Σωκράτους και το Νοσοκομείο στην Πεντέλη– έχουν μπει σε διαδικασία πώλησης. Τίποτα δεν θα μείνει τελικά στην ιδιοκτησία του κράτους. Η περιουσία του ΕΦΚΑ ανέρχεται σε 230 πλήρη κτίρια, με συνολικό εμβαδόν 856.733,89 τμ. Επίσης, έχει 69 οικόπεδα και 49 αγροτεμάχια. Η συνολική αντικειμενική αξία ανέρχεται σε 1,08 δισ. ευρώ.

♦ Στην άλλη άκρη της Ευρωζώνης, η Γαλλία και η Ισπανία έχουν βάλει στο τραπέζι την αύξηση του κατώτατου μισθού. Μάλιστα, η κυβέρνηση του Μακρόν θα προχωρήσει στην κίνηση αυτή από την 1η Οκτωβρίου και όλα δείχνουν ότι και στην Ισπανία η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την ίδια κατεύθυνση.

♦ Τα καλά νέα προαναγγέλλουν για του χρόνου περισσότερες αφίξεις Γάλλων. Φέτος οι Γάλλοι που ήρθαν στην Ελλάδα για τουρισμό ήταν πάνω από 500.000. Τον Ιούλιο οι πωλήσεις για την Ελλάδα κατέγραψαν αύξηση 10% σε σχέση με τις πωλήσεις του αντίστοιχου μήνα του 2019 και το ίδιο συνέβη και τον Αύγουστο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ