Εκτός ελέγχου οι αρνητές του υποχρεωτικού εμβολιασμού!

Εκτός ελέγχου οι αρνητές του υποχρεωτικού εμβολιασμού!

Σέρνουν στην Αστυνομία τους νόμιμους, εξυπηρετώντας τα σχέδια των παράνομων

Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο! Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίζονται έξω από τα σχολεία από τις 13 Σεπτεμβρίου, που ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Γονείς που αρνούνται την ύπαρξη της πανδημίας και την αξία του εμβολιασμού δεν δέχονται να κάνουν self test στα παιδιά τους ή να φορέσουν αυτά μάσκα, τα οποία είναι υποχρεωτικά για την είσοδό τους στο σχολείο.

Δεν σταματούν όμως εκεί, συνεχίζουν με φραστικές επιθέσεις και μηνύσεις –ζητώντας και αποζημίωση για την ψυχική τους ταλαιπωρία– κατά των εκπαιδευτικών, που είναι ε­ντεταλμένοι από το υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσουν τον νόμο που καθορίζει τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των σχολείων.

Το φαινόμενο αυτό πήρε πλέον διαστάσεις επιδημίας. Είναι χαρακτηριστικά τα περιστατικά που συνέβησαν στα Καμίνια (από δύο γονείς, εκ των οποίων μία μητέρα-ανθυπασπιστής του Λιμενικού, για την οποία ήδη διεξάγεται ΕΔΕ), στον Πύργο (όπου γονείς μήνυσαν εκπαιδευτικούς για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτη προδοσία και βασανισμό), στη Θεσσαλονίκη (όπου γονέας προπηλάκισε εκπαιδευτικό και ζήτησε να του καταβάλει 2,7 εκατ. ευρώ) και αλλού. Μάλιστα υπόδειγμα μήνυσης έχει αναρτηθεί από τους αρνητές και στο διαδίκτυο. Αξιοσημείωτο είναι ότι πίσω από όλη αυτήν τη δράση των αντιεμβολιαστών έχει στηθεί και μια «φάμπρικα» από δικηγόρους που αναλαμβάνουν τις υποθέσεις, πείθοντας τους μηνυτές ότι μπορεί να δικαιωθούν στα ελληνικά ή και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Το τραγικότερο όμως είναι ότι συνοδοιπόροι τους στάθηκαν –ευτυχώς για λίγο– και αστυνομικά όργανα, που συνελάμβαναν τους εκπαιδευτικούς για να τους οδηγήσουν στο αυτόφωρο. Κανείς από τους επικεφαλής των αστυνομικών τμημάτων στις περιοχές όπου συνέβησαν τα τρελά αυτά περιστατικά δεν διέθετε τη στοιχειώδη λογική για το αυτονόητο, ότι δηλαδή σέρνουν τους νόμιμους, εξυπηρετώντας τα σχέδια των παράνομων. Το αποτέλεσμα ήταν να ταλαιπωρηθούν οι εκπαιδευτικοί και να διαταραχθεί η διδασκαλία στα σχολεία.

Έπρεπε να κάνει παρέμβαση στη Βουλή η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, με το ερώτημα «ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών, επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;», ώστε να υπάρξει κινητοποίηση της Πολιτείας και να μπει φρένο σε όλη αυτήν την κατάσταση.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε εντολή στους κατά τόπους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν άμεσα αν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και να ενεργήσουν όπως ορίζει ο νόμος. Επίσης, να παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα και το ΣτΕ απέρριψε αίτηση πολιτικής υπαλλήλου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία ζητούσε την ακύρωση της ΚΥΑ για την υποχρέωση διενέργειας self test, γιατί, όπως υποστήριζε, «το τεστ και η ηλεκτρονική καταγραφή του αποτελέσματος έθετε σε κίνδυνο τα προσωπικά ευαίσθητα δεδομένα της υγείας της». Το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι το self test και η ηλεκτρονική καταγραφή του αποτελέσματος είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία και δεν παραβιάζονται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τον νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς τη μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. Ο στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία».

Τη στήριξή της στους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τον νόμο για τα προληπτικά μέτρα στα σχολεία εξέφρασε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δηλώνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας καλύπτει τα έξοδα εκπαιδευτικών σε περίπτωση μήνυσης, ενώ βρίσκεται σε συνεργασία και με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Από την περσινή σχολική χρονιά περάσαμε ειδική διάταξη, η οποία καλύπτει πλήρως νομικά τους εκπαιδευτικούς, και είμαστε σε στενή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης) για τα ζητήματα αυτά. Στο παρελθόν είχαμε προσφύγει στην εισαγγελία και τώρα, όπως βλέπετε, έχει κινητοποιηθεί η εισαγγελία για τα θέματα αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Μέχρι και εκταφές νεκρών για διαπίστωση της νόσου
Παρόμοια περιστατικά με απειλές, μηνύσεις και προπηλακισμούς συμβαίνουν σε καθημερινή βάση και στα νοσοκομεία κατά των γιατρών. Μάλιστα εκεί η «παράκρουση» πολλές φορές ξεπερνά τα όρια, αφού οι αρνητές της πανδημίας και του εμβολιασμού, άλλοτε οι ίδιοι ως νοσούντες με κορονοϊό αρνούνται να διασωληνωθούν, άλλοτε ως συγγενείς νοσούντων απαγορεύουν τη διασωλήνωση, επιλέγοντας ως καλύτερο τον θάνατο.

Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό που συνέβη σε νοσοκομείο της Πάτρας, όταν ασθενής με κορονοϊό αρνήθηκε να διασωληνωθεί, οι γιατροί τον διασωλήνωσαν παρά την άρνησή του, κατάφεραν να τον σώσουν και αυτός στη συνέχεια τους έκανε μήνυση. Το παράδοξο ήταν ότι ο ασθενής (και μηνυτής) είναι εργαζόμενος στο ίδιο νοσοκομείο!

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, μηνύσεις από αρνητές έχουν δεχθεί και ιατροδικαστές, ενώ έχουν ληφθεί τρεις αποφάσεις για εκταφές, προκειμένου οι συγγενείς να διαπιστώσουν ότι οι νεκροί έχουν πεθάνει πράγματι από κορονοϊό και όχι από κάποια άλλη νόσο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: thetoc.gr


Σχολιάστε εδώ