Μικρά οικονομια…

Μικρά οικονομια…

Εκρηκτική χαρακτηρίζεται η αύξηση των εισαγωγών στα 34,5 δισ. ευρώ το επτάμηνο του 2021 έναντι μόλις 22 δισ. ευρώ των εξαγωγών. Κάθε άλλο παρά θεμέλια ανάπτυξης χτίζει η χώρα μας.


Σε παζάρι η easyJet…

Πρόταση εξαγοράς έχει κάνει η Wizz. H easyJet ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου ύψους 1 δισ. στερλινών για να ενισχύσει τον ισολογισμό της την εποχή μετά την πανδημία.

Η χρηματιστηριακή αξία της easyJet ανέρχεται πλέον σε 3,3 δισ. στερλίνες.


Την ανηφόρα πήραν οι τιμές των σιτηρών, που επηρεάζουν την τιμή του ψωμιού! Αιτία; Η χαμηλή παραγωγή λόγω της κλιματικής κρίσης στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη (ξηρασία). Η άλλη αιτία είναι η φετινή παραγωγή στον Καναδά. Από 6,6 εκατ. τόνους πέρυσι, φέτος λόγω της ξηρασίας και του καύσωνα η παραγωγή θα περιοριστεί σε 3,8 εκατομμύρια τόνους.

Μέσα στο 2021 θα δοθούν 4 δισ. ευρώ σε επιδόματα, σύμφωνα με την αρμόδια υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου. Το 2020 το ποσό που δόθηκε ήταν 3,4 δισ. ευρώ. Μόνο για το επίδομα παιδιού δόθηκε πάνω από 1 δισ. ευρώ και για τα σχολικά γεύματα 75 εκατ. ευρώ, για τα δε άτομα με αναπηρία το ποσό ήταν 832 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ