“Μυστική συμφωνία”

“Μυστική συμφωνία”

Φήμες που κυκλοφορούν εσχάτως σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία μιλούν για «μυστική συμφωνία» Ν. Ανδρουλάκη και Χ. Καστανίδη για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής. Συμφωνία που έχει να κάνει με τον δεύτερο γύρο και προβλέπει ότι όποιος από τους δύο μείνει εκτός θα στηρίξει τον άλλον. Αν οι φήμες αυτές έχουν βάση αληθείας, τα πράγματα στο εσωτερικό του Κινήματος έχουν… ελαφρώς ανατραπεί. Και αυτό διότι ο κ. Καστανίδης έλκει την πολιτική επιρροή του από τις στενές πολιτικές σχέσεις του με τον Γ. Παπανδρέου. Οπότε προκύπτει το ερώτημα: Έχει συμφωνήσει ο πρώην πρωθυπουργός με την προοπτική επόμενος αρχηγός του Κινήματος να είναι ο Ν. Ανδρουλάκης;

Χτυπάει πόρτες…

Την… πόρτα της Κουμουνδούρου λέγεται ότι χτύπησε η βουλευτής Κ. Αδάμου, που πρόσφατα παραιτήθηκε/αποπέμφθηκε από το ΜέΡΑ25. Με την προο­πτική –τι άλλο;– να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να είναι υποψήφια στις επόμενες ε­κλογές. Στο επιτελείο του Αλ. Τσίπρα εμφανίζονται διστακτικοί, διότι, αφενός, η συγκεκριμένη βουλευτής δεν διαθέτει το πολιτικό εκτόπισμα για να κρίνεται απαραίτητη η… μεταγραφή της και, αφετέρου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κριτική του Γ. Βαρουφάκη –αλλά όχι μόνο–, ότι μαζεύουν τα… περισσεύματα των άλλων κομμάτων. Δεν θα λείψουν, φαντάζομαι, και τα σχόλια περί… αποστασίας.

Τρέχει και δεν φτάνει…

Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τους νέους, όπως καταγράφηκε κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΘ, δεν είναι ούτε ξαφνικό ούτε και αναίτιο. Τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στους ψηφοφόρους των ηλικιών 17 – 34 ετών κινείται εκεί γύρω στο 25%. Πολύ μακριά από το γενικό ποσοστό του κόμματος, που είναι πολύ πάνω από το 30%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2019 στις ηλικίες αυτές η Νέα Δημοκρατία είχε κινηθεί κοντά στο 30%, που σημαίνει ότι υπάρχει μια σαφής υποχώρηση της απήχησής της κατά την τελευταία διετία. Και αυτή ακριβώς η μείωση του ποσοστού στους νέους είναι που ρίχνει το συνολικό ποσοστό του κόμματος. Μοναδική… παρηγοριά για το Μέγαρο Μαξίμου, το γεγονός ότι σε πτωτική τροχιά βρίσκεται η επιρροή και του ΣΥΡΙΖΑ στις ίδιες ηλικίες (17 – 34).

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ