Κτηματολογικά – Δασικοί Χάρτες: Άλλου… υπουργείου «Ευαγγέλιο»

Κτηματολογικά – Δασικοί Χάρτες: Άλλου… υπουργείου «Ευαγγέλιο»

Για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχει ένας τέταρτος άξονας, οι Δασικοί Χάρτες, αλλά πλέον είναι αρμοδιότητας άλλου… υπουργείου. Όπως γράψαμε στις 28 Μαρτίου, καλύτερα να πούμε την αλήθεια στους πολίτες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πως απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση, παρά να συνεχίσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας επί δεκαετίες.

Θέλουν τον χρόνο τους…

Να παραταθεί η υποβολή των αιτήσεων Κτηματολογίου ζήτησε με κοινοβουλευτική παρέμβασή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και συγκεκριμένα για τις αιτήσεις διόρθωσης και ένστασης τόσο για τους κατοίκους εσωτερικού, που έληξε την περασμένη Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, όσο και για τους κατοίκους εξωτερικού.

«Μας ταλαιπωρείτε»

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Χώρας, στη Μεσσηνία, διαμαρτύρεται για τα λάθη του Δασολογίου, καθώς καλλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο ως δασικές. «Σε πολλές περιπτώσεις», σημειώνουν, «αγροί με συμβόλαια και ιστορικό ιδιοκτησίας τριών και περισσότερων γενεών και με υπεραιωνόβια ελαιόδενδρα κρίθηκαν δασικοί, υποβάλλοντας τους ιδιοκτήτες τους σε χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες».

Κούνησε μαντίλι…

«Τέλος εποχής για τους προϊσταμένους δύο κτηματολογικών γραφείων της Αττικής, στο Κορωπί και τα… Σπάτα. Στη μεν προϊσταμένη του Κορωπίου όλη η Συμβολαιογραφία εκφράζει τις ευχαριστίες της, καθώς είναι μία πραγματική συνάδελφος, στα δε… Σπάτα όλοι οι συμβολαιογράφοι της Αττικής χαιρετίζουμε την αλλαγή…». Τάδε έφη Γιώργος Ρούσκας, πρόεδρος των συμβολαιογράφων.

Νέα κτηματολογικά γραφεία

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 η αρμοδιότητα του Υποθηκοφυλακείου Παπάγου πέρασε στο Υποκατάστημα Χαλανδρίου, ενώ από τη 15η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η λειτουργία του Υποκαταστήματος Γιαννιτσών στο Κτηματολογικό Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας. Οι ιδιοκτήτες στους ανωτέρω δήμους θα απευθύνονται πλέον για όλες τις συναλλαγές τους στο κτηματολογικό γραφείο αντί για το υποθηκοφυλακείο.

Και το Κτηματολόγιο στη ΔΕΘ

Ολοκληρώνεται σήμερα η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχε και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με κεντρικό μήνυμα «Ζούμε το Μέλλον Σήμερα». Οι επισκέπτες της επί μία εβδομάδα γνώρισαν και εξοικειώθηκαν με τις ψηφιακές υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου, μεταξύ αυτών και του Ελληνικού Κτηματολογίου, μέσω ενημερωτικών βίντεο που προβάλλονταν διαρκώς.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ