Άνω – κάτω και στην Αλβανία…

Άνω – κάτω και στην Αλβανία…

Σε σοβαρή κρίση βρίσκεται η αντιπολίτευση στην Αλβανία, προς μεγάλη χαρά του Έντι Ράμα, ο οποίος έχει κατορθώσει να μείνει χωρίς αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, έπειτα από πιέσεις που ασκήθηκαν, κυρίως από την αμερικανική πρεσβεία, αποφάσισε να διαγράψει από το κόμμα τον πρώην Πρόεδρο και πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση που οδήγησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο να απαγορεύσει στον κ. Μπερίσα και στην οικογένειά του την είσοδο στις ΗΠΑ.

Ο Μπερίσα είναι «παλιός στο κουρμπέτι» και έχει ξεκινήσει εκστρατεία αποκαθήλωσης του Μπάσα. Μάλιστα τον κατηγορεί ότι ενεργεί –μαζί με τον Ράμα– καθ’ υπόδειξη του… Σόρος και ότι αποφάσισε να τον διαγράψει ως αντάλλαγμα για να καθαρίσουν το δικό του «μητρώο» οι Αμερικανοί.

Δεν θα είναι εύκολη η επόμενη ημέρα στο Δημοκρατικό Κόμμα για τον κ. Μπάσα, ο οποίος έχει χάσει δύο τουλάχιστον εκλογές, ειδικά έχοντας απέναντί του τον Μπερίσα, που ήταν ιδρυτής του κόμματος, κέρδισε επανειλημμένα εκλογές και διετέλεσε πρωθυπουργός…

Η αμερικανική πρεσβεία έσπευσε να χαιρετίσει την απόφαση Μπάσα και ο ίδιος ο κ. Μπάσα είχε παραδεχθεί ότι το αίτημα για τη διαγραφή του Μπερίσα είχε υποβληθεί τον Ιούνιο από τον αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών. Έτσι, δεν υπάρχουν προσχήματα για την ευθεία παρέμβαση των Αμερικανών στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας.

Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι αν θα υπάρξει μεγάλος αριθμός βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος που θα επιλέξει να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του και να συγκροτήσει άλλο πολιτικό σχηματισμό…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: greekmoney.gr


Σχολιάστε εδώ