Κτηματολογικά: Άμεσα αντανακλαστικά

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και κυρίως τον γενικό διευθυντή του Κτηματολογίου και συνάδελφό του Στέφανο Κοτσώλη για τα άμεσα αντανακλαστικά του και την ουσιαστική δοθείσα λύση, χωρίς άλλη ταλαιπωρία για τους πολίτες της Τριφυλίας, χωρίς επανυποβολή δικαιολογητικών ή ενστάσεων.

Συνέπειες στη Ρόδο

Μεγάλες είναι οι συνέπειες στην οικονομική ζωή της Ρόδου λόγω της μη λειτουργίας του Κτηματολογίου. Η απάντηση για την επαναλειτουργία του δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ παράλληλα αναμένονται ενέργειες από τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης για να παραχωρηθούν οι χώροι στους οποίους θα λειτουργεί στο εξής το Κτηματολόγιο.

Προανάρτηση σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα

Το Κτηματολόγιο και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησαν να στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα στους ιδιοκτήτες της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας, όπου τα κτηματολογικά στοιχεία προαναρτώνται από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων μπορούν να επιβεβαιώσουν και να διορθώσουν την καταγραφή ή να υποβάλουν ένσταση μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

Χτυπούν καμπανάκι, ζητούν παράταση

Καμπανάκι κινδύνου, προκειμένου να μη χαθούν περιουσίες σε Βόλο και Πήλιο, με αφορμή δυσλειτουργίες (όπως καθυστερήσεις στη διανομή αλληλογραφίας) στη διαδικασία κτηματογράφησης των ακινήτων στο Κτηματολόγιο, κρούει με άρθρο της στον «Ταχυδρόμο» Μαγνησίας η τοπογράφος μηχανικός Γραμματή Μπακλατσή και ζητεί να δοθεί άμεσα δίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που έληξε στις 10 Σεπτεμβρίου.

Εμπρόθεσμη διόρθωση σε Λαμία, Λιβαδειά και Βόλο

Όσοι έχουν ιδιοκτησία σε Λαμία, Λιβαδειά, Ιωλκό και Νέα Ιωνία (πέριξ του Βόλου), εφόσον μέχρι προχθές, 10 Σεπτεμβρίου 2021, αιτήθηκαν διόρθωση ή ραντεβού από το γραφείο κτηματογράφησης, αυτό μπορεί να διεκπεραιωθεί εμπρόθεσμα μέχρι και την 25η Σεπτεμβρίου 2021. Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης μπορούν να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ