Ο λόγος των 160 προσωπικοτήτων είναι πολύτιμος και βαρύς για το πού βαδίζει η χώρα

Ο λόγος των 160 προσωπικοτήτων είναι πολύτιμος και βαρύς για το πού βαδίζει η χώρα

-Για αυτό και ενόχλησε την κυβέρνηση

Λέγεται συχνά επιτιμητικά «γιατί δεν βγαίνουν να μιλήσουν και να πάρουν θέση οι πνευματικοί άνθρωποι;». Βγήκαν 160 κορυφαίες προσωπικότητες και μίλησαν, με τη μορφή μιας κοινής Διακήρυξης, πάνω σε κρίσιμα θέματα της χώρας, την ανησυχητική δημογραφική κατάσταση, τις απειλές στην εθνική ασφάλεια, την παράνομη μετανάστευση, την Παιδεία και τις Ελληνικές αξίες, την εθνική αποδόμηση και τον εθνομηδενισμό, τον καταχρηστικό δικαιωματισμό.

Τα μεγάλα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης σκοπίμως την αγνόησαν. Άλλα προσπάθησαν να την παραχαράξουν και να τη διαβάλουν. Είναι δυνατόν 160 κορυφαίες προσωπικότητες να εκφράζουν μια κοινή άποψη για ζωτικά θέματα της χώρας και να μην έχουν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που είναι οι πυλώνες, υποτίθεται, της ελευθεροτυπίας, που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα; Ένα βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας, όπως αυτή θεσπίσθηκε στην αρχαία, κλασική πόλη, είναι η λεγόμενη ισηγορία, το ίσο δηλαδή δικαίωμα στον λόγο.

Πώς κατοχυρώνεται όμως το δικαίωμα αυτό όταν τα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καταπατούν οποιαδήποτε αρχή δημοκρατικής λειτουργίας και ασκούν λογοκρισία και άρνηση δικαιώματος λόγου σε κορυφαίους πολίτες, αριστείς των Γραμμάτων και των Επιστημών και καταξιωμένους λειτουργούς του δημοσίου συμφέροντος;

Ορισμένα άλλα έντυπα και ιστοσελίδες, χωρίς να δημοσιεύσουν το κείμενο, ώστε ο καθένας να μπορεί να κρίνει, μετά λόγου γνώσεως, προσπάθησαν να διαβάλουν τη Διακήρυξη, ότι στρέφεται, δήθεν, κατά των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, αποσιωπώντας την κριτική κατά του καταχρηστικού δικαιωματισμού και όλα τα άλλα θέματα που θίγονται στη Διακήρυξη.

Η κατάσταση αυτή είναι νοσηρή και δείχνει σε ποια κατάσταση έχει φτάσει η υποτιθέμενη ελευθερία του Τύπου και η ελεύθερη δημοκρατική έκφραση.

Ο λόγος τους είναι πολύτιμος και βαρύς στην αναγκαία συζήτηση για το πού βαδίζει η χώρα και για το δέον γενέσθαι για την αντιμετώπιση των απειλών και των προκλήσεων που έχει μπροστά της.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ