Η εντυπωσιακή έκρηξη του ηφαιστείου στη Λα Πάλμα

Η εντυπωσιακή έκρηξη του ηφαιστείου στη Λα Πάλμα

Η εντυπωσιακή έκρηξη του ηφαιστείου στη Λα Πάλμα των Καναρίων Νήσων συνεχίζει  να εκτοξεύει φωτιά, λάβα και τέφρα στην ατμόσφαιρα και το έδαφος του νησιού και η λάβα κατευθύνεται με αργό ρυθμό προς τις ακτές του και αναμένεται γύρω στις 8 το βράδυ τοπική ώρα, όπως δήλωσε ο περιφερειακός ηγέτης Άνχελ Βίκτορ Τόρες.

Ο δήμαρχος του Ελ Πάσο, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, αναφέρει στην ισπανική τηλεόραση, πως στο χωριό του, η λάβα ύψους πολλών μέτρων έχει προκαλέσει καταστροφές σε περίπου 20 σπίτια.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι που ζουν σε οικισμούς κοντά στην Κούμπρε Βιέχα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και πέρασαν τη νύχτα τους σε εγκαταστάσεις που είχε ετοιμάσει ο Ερυθρός Σταυρός αναφέρει το ertnews.gr.

@BORJA SUAREZ- REUTERS

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος ανέβαλε το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη για την Διάσκεψη του ΟΗΕ, ταξίδεψε αργά το βράδυ στην Λα Πάλμα και υποσχέθηκε ότι αμέσως μετά την καταμέτρηση των υλικών ζημιών οι κάτοικοι θα λάβουν αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατόν. «Το πιο σημαντικό είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών. Είμαστε προετοιμασμένοι για τις πυρκαγιές που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα της έκρηξης. Έχουμε ενεργοποιήσει τα πάντα » δήλωσε από το κέντρο επιχειρήσεων της Λα Πάλμα, καταλήγει το ρεπορτάζ του ertnews.gr.

Η Λα Πάλμα είναι ένα ηφαιστειακό νησί του ωκεανού που βρίσκεται στην Αφρικανική Πλάκα και σήμερα – μαζί με την Τενερίφη – ένα από τα πιο ηφαιστειακά ενεργά των Κανάριων Νήσων.

Το Cumbre Vieja (ισπανικά: Old Peak, τοπικά [‘kumbɾe’ bjeha]) είναι μια οροσειρά και ένα ενεργό νέο ηφαίστειο στο νησί La Palma των Καναρίων Νήσων, Ισπανία. Η έκρηξη του νέου ηφαιστείου Cumbre Vieja ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 και βρίσκεται σε εξέλιξη. προηγουμένως στο νησί είχαν δύο εκρήξεις τον 20ό αιώνα, το 1949 (Volcán San Juan) και το 1971 (Volcán Teneguía).


Σχολιάστε εδώ