Έρευνα RASS: Το Μεταναστευτικό είναι το πρώτο πρόβλημα των κατοίκων των νησιών, λέει το 44,2%!

Έρευνα RASS: Το Μεταναστευτικό είναι το πρώτο πρόβλημα των κατοίκων των νησιών, λέει το 44,2%!

-Το 78,7% διαφωνεί με τη δημιουργία νέων δομών

Κόλαφο για την κυβέρνηση και την πολιτική που εφαρμόζει στο Μεταναστευτικό συνιστούν τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία Rass στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που είναι και η περιοχή που δέχεται τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές.

Το 78,7% των κατοίκων Χίου, Σάμου και Λέσβου απάντησε ότι διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί με τη δημιουργία νέων δομών για πρόσφυγες στα νησιά. Συντριπτική είναι η άρνηση στις τάξεις των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας καθώς το 75% απάντησε ότι διαφωνεί. Ακόμη, το 48,1% είπε ότι οι μετανάστες θα πρέπει να εμποδίζονται να φτάσουν από την Τουρκία στα νησιά, ενώ το 51,2% δεν συμφωνεί η αναχαίτιση των προσφυγικών να γίνεται με κάθε μέσο και τρόπο.

Κόντρα στις θριαμβολογίες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Ν. Μηταράκη ότι το κλίμα στα νησιά έχει αποφορτιστεί και έχει περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των προσφύγων που διαμένουν στα νησιά, η έρευνα έδειξε ότι το Μεταναστευτικό είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για το 44,2% των κατοίκων. Πολύ πίσω, με 15,1%, είναι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, 12,5% η τουριστική ανάπτυξη κ.ά. Βασικό πρόβλημα θεωρεί το Μεταναστευτικό το 48,5% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει πείσει ούτε την κομματική της βάση.

Πιο αναλυτικά, το Μεταναστευτικό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα για το 72,8% των κατοίκων της Μυτιλήνης, το 56,6% του Δήμου Ανατολικής Σάμου, το 51,6% των κατοίκων της Χίου κ.λπ.

Δικαίωση για τη στάση που τήρησε όλα αυτά τα χρόνια στο συγκεκριμένο πρόβλημα αποτελούν τα ευρήματα της έρευνας για τον Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη. Για την ακρίβεια, συγκεντρώνει τις θετικές γνώμες του 72,2% των πολιτών της Περιφέρειας, μεταξύ αυτών του 69,7% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και το 73,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ