Χρειάζεται κτηματολογική επανεκκίνηση

Χρειάζεται κτηματολογική επανεκκίνηση

Τέτοιες μέρες, πριν από δύο χρόνια, ανέλαβε καθήκοντα η σημερινή διοίκηση του Κτηματολογίου, με πρόεδρο τον καθηγητή Δημήτρη Σταθάκη και γενικό διευθυντή τον Στέφανο Κοτσώλη, οι οποίοι αξιολογούνται, πασιφανώς, θετικά.

Σήμερα θεωρούμε ότι χρειάζεται περισσότερη, μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική ενημέρωση, αξιοποιώντας το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενημέρωση για όλους και για όλα. Για προθεσμίες, διαδικασίες, κόστη, περιοχές και οφέλη. Για πολίτες, επαγγελματίες, δημοτικούς και δημόσιους υπάλληλους, για ημεδαπούς και αλλοδαπούς ιδιοκτήτες, εντός και εκτός Ελλάδας.

Ενημέρωση εκλαϊκευμένη, συνοπτική ή αναλυτική (όπου χρειάζεται), ενημέρωση οπτικοποιημένη, στοχευμένη και επεξεργασμένη σε τρεις άξονες:

Ο πρώτος για την κτηματογράφηση, που –ουσιαστικά– συνεχίζεται αδιάκοπα στις μισές περιφερειακές ενότητες της χώρας, με τελικό ορίζοντα τα τέλη του επόμενου έτους, καθώς από 1η Ιανουαρίου 2023 θα εφαρμοστούν οι διατάξεις για τα πρόστιμα.

Ο δεύτερος για τη λειτουργία του Κτηματολογίου, καθώς συνεχώς ανοίγουν νέα κτηματολογικά γραφεία στη θέση των παλαιών υποθηκοφυλακείων, παρέχοντας σύγχρονες και αξιόπιστες ψηφιακές υπηρεσίες σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες, ενώ ο τελικός ορίζοντας για τις οριστικές εγγραφές είναι, επίσης, η 1η Ιανουαρίου 2023. Ο τρίτος άξονας είναι τα γεωχωρικά δεδομένα, τα οποία, εκτός από πολύτιμα, είναι και πρέπει να είναι κτήμα όλων των Ελλήνων. Τις επόμενες εβδομάδες θα αναφερθούμε σε κάθε άξονα ξεχωριστά.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ