LIVE: Τσίπρας στη ΔΕΘ: “Συγκεκριμένα λόμπι πίεσαν για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη”

LIVE: Τσίπρας στη ΔΕΘ: “Συγκεκριμένα λόμπι πίεσαν για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη”

Παρακολουθήστε την συέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τσίπρας: Με ανησυχεί η συμφωνία AUKUS . Η ΑUKUS δεν είναι προοπτική στη σωστή κατεύθυνση. Μας γυρίζει σε εποχές ψυχρού πολέμου και βάζει σε δοκιμασία το ΝΑΤΟ. Δημιουργούνται ερωτηματικά για τη δυνατότητα στην Ευρώπης να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.Για την Ελλάδα που βασίζει τα συμφέροντά της στο Διεθνές Δίκαιο επίσης. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην εξωτερική μας πολιτική. Χρειαζόμαστε σαφή εθνική στρατηγική.


Τσίπρας για Πρέσπες: Ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά να προφέρει το όνομα Β. Μακεδονία
Το προηγούμενο ΣΚ δεν ακούστηκε ποτέ η λέξη Βόρεια Μακεδονία. Ο Πρωθυπουργός δεν ψελλίζει το όνομα της γειτονικής χώρας. Υποκριτικά την πολέμησε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης. Και δεν τολμά να φέρει στη Βουλή την κύρωση των τριών μνημονίων. Θετικά μνημόνια για τη χώρα. Πως θα ζητήσει να τηρήσουν τη Συμφωνία. Τους αφήνει χαλαρούς και όφελος από αυτό έχει η Τουρκία που θέλει Λιβύη στα Βαλκάνια. Οι βόρειοι γείτονές μας να υλοποιήσουν το μέρος που τους αφορά. Αλλά ποιος θα τους πιέσει αφού δεν έρχονται τα μνημόνια στη Βουλή; Αδύναμος και δειλός ο κ. Μητσοτάκης.

Για το νομοθέτημα Χατζηδάκη ασκήθηκαν πιέσεις. Συγκεκριμένες πιέσεις. Από διάφορα λόμπι. Ας τα βρει αυτά η ερευνητική δημοσιογραφία. Εμείς θα βγούμε στην αντεπίθεση και θα δώσουμε προοπτική στον κόσμο της εργασίας.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι μικρές επιχειρήσεις είναι ζόμπι.
Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν θα μπορέσουν να περάσουν ούτε από τα γκισέ των τραπεζών. Γι’ αυτό η κομισιόν ζήτησε διευκρινήσεις από την ελληνική κυβέρνηση. Θα αξιοποιούσαμε την αναπτυξιακή τράπεζα. Αλλά για την κυβέρνηση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πιστεύει είναι ζόμπι, πιστεύει ότι πρέπει να κλείσουν.

Τσίπρας για αγρότες: Να στρέψουμε την παραγωγή σε πιο ποιοτικά προϊόντα. Η σημασία που δίνουμε στον αγροτικό κόσμο ανεδείχθη νομίζω και χθες. Ο αγροτικός κόσμος στενάζει. Εχει ακριβύνει πολύ το κόστος παραγωγής. Αν δεν παρέμβεις καταλυτικά για να μειώσεις το κόστος, το επόμενο διάστημα θα έχουμε μεγάλα προβλήματα. Υπάρχει και ζήτημα με τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Πρέπει όμως να στρέψουμε την παραγωγή σε ποιο ποιοτικά προϊόντα.

Τσίπρας για φωτιές: Η ευθύνη είναι πολιτική. Η ευθύνη για τις φωτιές είναι πολιτική και βαθιά. Εχει να κάνει με την πολιτική που επιλέξαμε για να προστατευτούμε από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής. Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ηθική υποχρέωση να συνεχίσει όσα κάναμε μετά το Μάτι. Ο κ. Μητσοτάκης πάγωσε όλες τις πρωτοβουλίες. Πήγαν σπίτια τους οι Χρυσοχοϊδης-Χαρδαλιάς. Δεν λέει κάτι αυτό. Οι πολίτες μιλούσαν για ανικανότητα. Είναι όμως θέμα αντίληψης.

 


Σχολιάστε εδώ