Αναβολή επ’ αόριστον

Αναβολή επ’ αόριστον

Όταν, πριν από μερικούς μήνες, η κυβέρνηση ψήφιζε μετά βαΐων και κλάδων (και την κατακραυγή της α­ντιπολίτευσης) το μέτρο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, δεν ήταν λίγοι εκείνοι –και μέσα από τη Νέα Δημοκρατία– που προέβλεπαν ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί. Για πολλούς λόγους, και όχι μόνο τεχνικούς. Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως επέμενε για το αντίθετο.

Φτάσαμε παραμονές της έναρξης της νέας σεζόν στα ΑΕΙ και η κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι η εφαρμογή του μέτρου αναβάλλεται διότι δεν… πρόλαβαν να εκπαιδευτούν οι άνδρες που θα αναλάβουν τη φύλαξη των πανεπιστημίων.

Ο πραγματικός λόγος είναι ότι στην κυβέρνηση δεν θέλουν να ανοίξουν ένα ακόμη μέτωπο, αυτήν τη φορά με τους φοιτητές. Έτσι, μπορεί να λένε ότι το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την άνοιξη, δεν θα είναι έκπληξη όμως αν τελικά… παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες. Και τα… όμορφα μέτρα όμορφα καίγονται!

Κάνουν σχέδια για μεγάλο συνασπισμό

Από τη μια το γεγονός ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής – οπότε αυτοδυναμία τέλος. Από την άλλη η Νέα Δημοκρατία πέφτει και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανεβαίνει, που σημαίνει ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης θα είναι πολύ δύσκολος. Τα παραπάνω έχουν βάλει σε… σκέψεις παράγοντες των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ, οι οποίοι δεν επιθυμούν η χώρα να μπει σε μια περίοδο αναταράξεων, που θα είναι επιβλαβής για τα συμφέροντά τους. Και κάνουν διάφορα σχέδια. Με πιο ακραίο τη συγκρότηση ενός μεγάλου συνασπισμού με Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να προωθήσει συγκεκριμένες πολιτικές. Με τα σημερινά δεδομένα, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τεκτονικό σεισμό στο πολιτικό σύστημα αλλά και γενικότερα στη χώρα. Με τα σημερινά δεδομένα…

Κυβέρνηση… αχταρμάς!

Γράφει Ιστορία… με τους ανασχηματισμούς ο Κυρ. Μητσοτάκης. Στην τωρινή κυβέρνηση συνυπάρχουν καμιά δεκαριά υπουργοί / υφυπουργοί (Άδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης, Θ. Πλεύρης, Στ. Καλαφάτης, Ανδρ. Κατσανιώτης κ.ά.) που ήταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλά και ένας (Χρ. Στυλιανίδης) που ήταν υπέρ. Ο τελευταίος ήταν και υπέρ του Σχεδίου Ανάν για την Κύπρο, με το οποίο είχε διαφωνήσει η Νέα Δημοκρατία του Κ. Καραμανλή. Κυβέρνηση… αχταρμάς, με άλλα λόγια.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ