Στα «κάγκελα» βουλευτές και στελέχη για Στυλιανίδη

Στα «κάγκελα» βουλευτές και στελέχη για Στυλιανίδη

Φουντώνει η οργή στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας

Με την απρόσμενη απόφασή του να τοποθετήσει υπουργό αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία τον εκ Κύπρου ορμώμενο Χρ. Στυλιανίδη, ο Κυρ. Μητσοτάκης κατάφερε το… ακατόρθωτο:

Να στρέψει εναντίον του τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και ένα σημαντικό τμήμα της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι, αντί να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί μετά το «φιάσκο» με τον Ευ. Αποστολάκη, έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Για την κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικά.

ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής, πρωτίστως, άδραξαν την ευκαιρία και έκαναν λόγο για ένδεια στελεχών στην κυβερνητική παράταξη, γεγονός που… ανάγκα­σε τον πρωθυπουργό να καταφύγει σε μεταγραφές από το εξωτερικό. Από την άλλη, βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επανήλθαν δριμύτεροι στην κριτική τους για τη… συνήθεια του κ. Μητσοτάκη να αγνοεί το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης, υποτιμώντας τις ικανότητες και την επάρκειά τους. Στην περίπτωση του κ. Στυλιανίδη έχουν πρόσθετους λόγους να είναι αγανακτισμένοι. Ο ένας είναι οι θέσεις του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ήταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν για την Κύπρο αλλά και της Συμφωνίας των Πρεσπών με τα Σκόπια. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τις στενές πολιτικές σχέσεις που διατηρούσε με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, με τον οποίο βουλευτές και στελέχη… βγάζουν εξανθήματα.

Αναβρασμός
Το κλίμα στις τάξεις των γαλάζιων βουλευτών ήταν ούτως ή άλλως –για μια σειρά λόγους– αρκετά βαρύ, έγινε όμως ακόμη πιο βαρύ μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Και αυτό διότι σε αυτούς που απογοητεύθηκαν με τις επιλογές του κ. Μητσοτάκη προστέθηκαν και εκείνοι που περίμεναν (ήλπιζαν) ότι θα αξιοποιηθούν σε θέση υπουργού ή έστω υφυπουργού, αλλά έμειναν με την προσδοκία. Για την ακρίβεια, ούτε αυτή υπάρχει, αφού από το Μέγαρο Μαξίμου εστάλη το μήνυμα ότι ο ανασχηματισμός αυτός ήταν και ο τελευταίος, δεν θα έχει άλλο μέχρι τις εκλογές. Που σημαίνει ότι όποιοι πρόλαβαν τον Κύριο είδαν, συγγνώμη… πήραν θέση στην κυβέρνηση. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν μετά τις εκλογές, με την προϋπόθεση ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία και για δεύτερη θητεία. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους αρκετοί βουλευτές εκφράζουν την απογοήτευση και τη δυσφορία τους διότι έμειναν έξω από τις επιλογές του πρωθυπουργού. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους, ορισμένοι εκ των οποίων καμιά σχέση δεν έχουν με την παράταξη και τους αγώνες της.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: economytoday.sigmalive.com


Σχολιάστε εδώ