Κτηματολόγιο: Αναστολή προανάρτησης στον Δήμο Τριφυλίας

Κτηματολόγιο: Αναστολή προανάρτησης στον Δήμο Τριφυλίας

Πριν από τρεις εβδομάδες, στις 23 Αυγούστου 2021, ξεκίνησε η διαδικασία της προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στους Καλλικρατικούς Δήμους Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Οιχαλίας, Μεσσήνης, Δυτικής Μάνης και Τριφυλίας.

Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών έλαβαν ενημερώσεις ότι μπορούσαν, μέχρι την 6η Οκτωβρίου 2021, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Στην εξέλιξη της διαδικασίας προέκυψαν και εντοπίστηκαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα στα κτηματολογικά στοιχεία σε περιοχές του Δήμου Τριφυλίας.

Ως εκ τούτου, από αύριο, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, αναστέλλεται προσωρινά η προανάρτηση αποκλειστικά στον εν λόγω δήμο, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις από την ανάδοχη κοινοπραξία.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο δεσμεύθηκε για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος και την άμεση επανάληψη της διαδικασίας, για την οποία οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν σύντομα. Οι πολίτες της Τριφυλίας δεν θα ταλαιπωρηθούν με την υποβολή ενστάσεων, ούτε θα απαιτηθεί να επανακαταθέσουν τα έγγραφα και τα τοπογραφικά διαγράμματα που είχαν υποβάλει αρχικά, καθώς όλη η διαδικασία θα γίνει από τον ανάδοχο και το Κτηματολόγιο και μόλις γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις θα ξεκινήσει ξανά η προανάρτηση για την Τριφυλία.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ