Φρούριο κάνουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι ΗΠΑ!

Φρούριο κάνουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι ΗΠΑ!

-Έχει εντονότατο γεωπολιτικό ενδιαφέρον η περιοχή

Δεν είναι τυχαίος ο «οργασμός» προετοιμασιών που παρατηρείται εδώ και καιρό στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Προορίζεται για μια ισχυρή αμερικανική βάση, όσο κι αν δεν το… βλέπουν οι κυβερνώντες, οι σημερινοί και οι προκάτοχοί τους.

Η Ουάσινγκτον βλέπει πέρα από το σήμερα, με το βλέμμα στραμμένο στις ανακατατάξεις που σημειώνονται στην καυτή περιοχή, την οποία πολλοί έχουν στο μάτι. Ήδη έχουν τεθεί οι στόχοι της επόμενης μέρας. Το Αφγανιστάν, με την αποχώρηση της Αμερικής, δείχνει τους σχεδιασμούς των Ηνωμένων Πολιτειών για την κρίσιμη γειτονιά μας – Βαλκάνια, Ευρώπη, Σουέζ, Μεσόγειος και ό,τι υπάρχει στη γύρω περιοχή.

Δεν είναι τυχαίο το ότι ξαφνικά η Ουάσινγκτον αράζει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Είναι η νέα… αμερικανική αποικία!

Ο διαγωνισμός για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ ΑΕ) ολοκληρώνεται. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού έχουν προκριθεί η αμερικανικών συμφερόντων Quintana Infrastructure & Development, η κοινοπραξία της Cameron με την Goldair Cargo και την Bollore Africa Logistics, η κοινοπραξία της International Port Investments Alexandroupolis (η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Black Summit Financial Group, Euroports και ΕFA Group) και ο ΟΛΘ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αμερικής είναι ήδη εκεί…
Η Αλεξανδρούπολη έχει εντονότατο γεωπολιτικό ενδιαφέρον. Ήδη οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ χρησιμοποιούν το λιμάνι στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης ελληνοαμερικανικής α­μυντικής συνεργασίας (Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας – MDCA).

Τα τελευταία χρόνια, ο πρέσβης των ΗΠΑ έχει κάνει αλλεπάλληλες επισκέψεις εκεί και έχει επισημάνει τον «στρατηγικό ρόλο της πόλης ως περιφερειακού κόμβου ενέργειας, μεταφορών και εμπορίου, με ζωτική σημασία για την ευρωπαϊκή σταθερότητα και ασφάλεια»!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ