Μικρά οικονομικά: Η Ελλάδα έχει τα ακριβότερα δίκλινα δωμάτια στην κατηγορία των τεσσάρων αστέρων…

Μικρά οικονομικά: Η Ελλάδα έχει τα ακριβότερα δίκλινα δωμάτια στην κατηγορία των τεσσάρων αστέρων…

…με μέση τιμή για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα 263 ευρώ, έναντι 146 ευρώ στην Ιταλία, 128 ευρώ στην Ισπανία, 118 ευρώ στην Πορτογαλία και 76 ευρώ στην Τουρκία. Στα ξενοδοχεία πέντε αστέρων η μέση τιμή για ένα τυπικό δίκλινο δωμάτιο τον Ιούλιο και Αύγουστο ήταν 292 ευρώ. Η αντίστοιχη τιμή στα ιταλικά ξενοδοχεία ήταν 373 ευρώ. Στο σύνολο των 10.052 ξενοδοχειακών μονάδων που διέθετε η Ελλάδα το 2020, μόνο τα 651 κατατάσσονται στην κατηγορία των 5 αστέρων.

Τα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ έχουν μεγάλη ζήτηση στην Ευρώπη. Στα τυροκομικά η Ελλάδα κατέχει σε εξαγωγές την 4η θέση και οι ελληνικές ελιές κατέχουν το 19%.

Και μια περί ξενοδοχείων ο λόγος, στο κέντρο της Σιγκαπούρης τα διαμερίσματα με μία ή δύο κρεβατοκάμαρες πωλούνται γύρω στο 1,03 εκατ. δολ.

Αισιόδοξος είναι ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας: «Η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει οικονομική ανάπτυξη 3,6% το 2021». Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι η Ελλάδα θα πετύχει ανάπτυξη 4,3% το 2021.

Μέσα στον Σεπτέμβριο πρόκειται να υπογράφει Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πρόσληψη 25.000 ανέργων για οκτώ μήνες, σε δήμους και περιφέρειες της χώρας, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας και υπηρεσίες υπουργείων στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Στο 3% ανήλθε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών στην Ευρωζώνη. Η πρόεδρος της, η Κριστίν Λα­γκάρντ, δέχεται όλο και εντεινόμενες πιέσεις να πάρει μέτρα κατά της αύξησης των τιμών, η οποία ξυπνάει μνήμες υπερπληθωρισμού. Ο πληθωρισμός τροφοδοτήθηκε από το υψηλό ενεργειακό κόστος και το άλμα των τιμών των τροφίμων, ενώ καταγράφηκαν ασυνήθιστα μεγάλες αυξήσεις και στις τιμές των βιομηχανικών προϊόντων.

Αύξηση 10,8% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Ιούνιο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε φαρμακευτικά – καλλυντικά 24,1%, έπιπλα – ηλεκτρικά είδη – οικιακό εξοπλισμό 15,3%, ένδυση – υπόδηση 13,4%, βιβλία – χαρτικά – λοιπά είδη 11,4%, μεγάλα καταστήματα τροφίμων 7,2%, καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων 6,8% και τρόφιμα – ποτά – καπνό 4,3%.

Καρέκλα σχεδιάζει να προσφέρει στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ομάδα από προοδευτικούς Δημοκρατικούς στη Βουλή, όταν λήξει η θητεία του τον Φεβρουάριο του 2022: Να αντικαταστήσει την πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ,.

Πάει πολύ καλά η Eurobank! Απόδειξη, τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου, όπου τα καθαρά κέρδη ανέρχονται στα 195 εκατ. ευρώ, ήτοι αυξημένα κατά 10,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Με βάση αυτή την εξέλιξη ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Φωκίων Καραβίας προβλέπει «ισχυρή ανάπτυξη και την περίοδο 2021-2026».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ