Κτηματολογικά: Οδηγός Έρευνας Κτηματολογίου

Προς το παρόν… ερωτήσεις

«Τα ποσοστά συμμετοχής είναι πολύ μικρά. Πολλοί ρωτούν, αλλά λίγοι καταθέτουν δηλώσεις, επειδή είναι απασχολημένοι με τις τουριστικές δραστηριότητες», λέει ο Κυριάκος Σαββίδης, επικεφαλής της εταιρείας Γεωανάλυση. «Τα νησιά των Κυκλάδων με μεγαλύτερο μόνιμο πληθυσμό δείχνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα, ενώ στα μικρότερα νησιά, μέχρι στιγμής, οι δηλώσεις είναι ελάχιστες».

Οδηγός Έρευνας Κτηματολογίου

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της ΚΥΑ για τον δωρεάν απομακρυσμένο έλεγχο τίτλων σε 121 μεταβατικά κτηματολογικά γραφεία από τους δικηγόρους, στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας δημοσιεύθηκε προς διευκόλυνση των δικηγόρων ο Πρακτικός Οδηγός Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Έρευνας Κτηματολογίου, τον οποίο επιμελήθηκε ο σύμβουλος του ΔΣ του ΔΣΑ Ζώης Σταυρόπουλος.

Προανάρτηση στην Αρκαδία

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχουν ξεκινήσει να στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα στους ιδιοκτήτες της Αρκαδίας, όπου τα κτηματολογικά στοιχεία προαναρτήθηκαν την Δευτέρα, 30 Αυγούστου, και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων μπορούν να επιβεβαιώσουν και να διορθώσουν την καταγραφή ή να υποβάλουν ένσταση μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Κτηματολόγιο… in Minds

Τα βίντεο του κτηματολογίου που θα προβληθούν στη ΔΕΘ, αλλά και στους λογαριασμούς του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δημιούργησε η διαφημιστική εταιρία Minds, η οποία πριν λίγους μήνες απέσπασε βραβείο στην ενότητα «Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις» του διεθνούς θεσμού Indie Awards 2021, με βίντεο που δημιούργησε, πάλι για το κτηματολόγιο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ