Κτηματολόγιο: Διακοπές στις Κυκλάδες

Κτηματολόγιο: Διακοπές στις Κυκλάδες

Σε ρυθμούς… διακοπών κινείται η κτηματογράφηση στις Κυκλάδες, γράφει ο Γιώργος Λιάλιος στην «Καθημερινή» της περασμένης Πέμπτης. Μέχρι το τέλος Αυγούστου το ποσοστό των δηλώσεων ιδιοκτησίας που κατατέθηκαν μόλις που ξεπερνάει το 2,5% του συνόλου, ποσοστό που είναι μικρότερο στα πολύ τουριστικά νησιά.

Η χαμηλή προσέλευση αποδίδεται βέβαια στο ότι η συλλογή δηλώσεων συνέπεσε με την αιχμή της τουριστικής σεζόν, κάτι που προμηνύει την παράτασή της πέραν των αρχών Οκτωβρίου και λογικά μέχρι το τέλος του έτους.

Η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στις Κυκλάδες άρχισε στις 5 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 5 Οκτωβρίου. Υπό κτηματογράφηση βρίσκονται 17 ολόκληρα νησιά (Αμοργός, Ανάφη, Άνδρος, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Ίος, Κέα, Κουφονήσια, Κύθνος, Νάξος, Πάρος, Σέριφος, Σίκινος, Σχοινούσα, Τήνος, Φολέγανδρος), αλλά και οι υπόλοιπες περιοχές τριών νησιών (στη Μήλο η κοινότητα Αδάμαντα, στη Μύκονο η Άνω Μερά και στη Σαντορίνη τα διαμερίσματα Θήρας, Βόθωνος, Βουρβούλου, Καρτεράδου, Ημεροβιγλίου, Οίας, Μεσαριάς, Έξω Γωνιάς).

Και παρότι στις Κυκλάδες γενικά θεωρείται ότι οι πολίτες έχουν τακτοποιημένα τα ιδιοκτησιακά τους (κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές, λόγω οικονομικού ενδιαφέροντος), σχεδόν δύο μήνες μετά η προσέλευση παραμένει εξαιρετικά χαμηλή. Ακόμα, το 2,15% του συνόλου των δηλώσεων έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά, ενώ το 1,66% στο γραφείο κτηματογράφησης της Αττικής (Φραντζή 48, Νέος Κόσμος).

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ