Νίκος Οικονόμου στο “Π”: Σημείο αναφοράς ο Γιάννης, αλλά…

Νίκος Οικονόμου στο “Π”: Σημείο αναφοράς ο Γιάννης, αλλά…

Του
ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Παλαίμαχου Διεθνή Μπασκετμπολίστα


Για μένα σημασία δεν έχει τόσο η κλήρωση για το Μουντομπάσκετ, όσο οι όροι με τους οποίους θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Μ’ ενδιαφέρει τι ομάδα θα κατεβάσουμε, οι παίκτες που θα την αποτελούν και φυσικά ποιος θα είναι ο προπονητής της.

Στην παρούσα φάση η Εθνική μπάσκετ βρίσκεται στο μεταίχμιο εξελίξεων, ενώ αναμένεται και το αποτέλεσμα των εκλογών στην ομοσπονδία. Όλα θα παίξουν τον ρόλο τους για το χτίσιμο του συνόλου που αφενός θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφετέρου θα βαδίσει με καλές προοπτικές γενικότερα στο μέλλον.

Σαφώς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το σημείο αναφοράς μας, ωστόσο οφείλουμε να λάβουμε υπόψη ότι μιλάμε για εν ενεργεία αθλητή του ΝΒΑ και μάλιστα από τους καλύτερους της σύγχρονης ιστορίας του. Αυτό σημαίνει ότι οι αυξημένες υποχρεώσεις του με το Μιλγουόκι ενδέχεται να μην του επιτρέπουν να είναι πάντοτε μαζί μας, όσο κι αν το επιθυμεί – το έχει δηλώσει άλλωστε. Και αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, σε περίοδο τελικών του αμερικανικού πρωταθλήματος ή άλλων κρίσιμων αγώνων του δεν θα τον έχουμε μαζί μας. Άρα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας και να επιχειρήσουμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, ανεξαρτήτως της, εννοείται, πολύτιμης παρουσίας του.

Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να ξεκινήσουμε από τις μικρές ηλικίες. Να τις γαλουχήσουμε με τις σωστές αξίες, ώστε μεγαλώνο­ντας, εκτός του καλού μπάσκετ, να δημιουργήσουμε ώριμους και ενεργούς πολίτες. Θέλει πολλή δουλειά, αλλά με πίστη, πλάνο και οργάνωση μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το ελπίζω.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: kanaliena.gr


Σχολιάστε εδώ