Μάκης Κουρής: Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν…

Μάκης Κουρής: Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν…

-Μικρός, άβουλος, μοιραίος, περίμενε μάταια ένα θαύμα ο Μητσοτάκης, που δεν του ήρθε

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Όλος ο θίασος στη σκηνή… Ο πρωταγωνιστής μόνος εξαγγέλλει ότι τέλος το έργο που εδώ και δυο χρόνια σάς παρουσιάζουμε και σας έχει κουράσει, βλέποντας κάθε μέρα τους ίδιους ηθοποιούς, που δεν πουλάνε, απόδειξη, τα άδεια καθίσματα.

Αποφάσισα να αλλάξω τους πρωταγωνιστές, να πάρω από την… αγορά νέα πρόσωπα, να φέρουν κόσμο στο θεατράκι μας, να απομακρύνουμε το λουκέτο, να πάρουμε παράταση ζωής.

Νέο παιδί ο θεατρώνης, άρχισε το… προσκλητήριο: Ζητούνται νέοι, άφθαρτοι ηθοποιοί, να πάρω παράταση ζωής… νομίζοντας ότι εδώ είναι… Αμέρικα, και το νέο με λίγο λούστρο θα φέρει κόσμο και έτσι δεν θα κλείσει το μαγαζί.

Άπειρος ο θεατρώνης, τα έμπλεξε, κτύπησε λάθος πόρτα, που άνοιξε μεν, όμως για να εισπράξει ένα μεγάλο «όχι, δεν πουλιόμαστε»…

Ήταν το μεγάλο φιάσκο του Κυριάκου. Αποστάτες δεν προσφέρθηκαν, παρά τις προσφορές σημαντικών υπουργείων.

Το… θαύμα που περίμενε δεν ήρθε. Με αποτέλεσμα να ανακατέψει την τράπουλά του, κόβοντας τον εκ μεταγραφής Χρυσοχοΐδη λόγω των πυρκαγιών που δεν κατάφερε να τιθασεύσει και μεταθέτοντας τον Χαρδαλιά στο Άμυνας σε μια καρέκλα χωρίς ουσία. Και τον… Ζαββό, ίσως γιατί ήταν απαίτηση των τραπεζών, λόγω των αλλαγών που ζητούσε που θα έφερναν τα πάνω κάτω. Και επανάφερε ο Κυριάκος τον Θεοδωρικάκο, που πριν λίγους μήνες είχε αναδομήσει. Ο μεγάλος διασυρμός ήταν το αλαλούμ με τον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευαγ. Αποστολάκη, ο οποίος τελικά απέρριψε την πρότασή του.

Κατάληξη; Τα παιδία παίζει… Την ώρα που στη γειτονιά μας έχουν ανάψει φωτιές λόγω Αφγανιστάν, με τον Τούρκο να είναι στα πάνω του, λόγω των Αφγανών που τρέχουν να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ