Φωτιά οι αυξήσεις 50% στο ρεύμα από τώρα! – Για χαριστική βολή μιλάει η ΓΣΕΒΕΕ

Φωτιά οι αυξήσεις 50% στο ρεύμα από τώρα! – Για χαριστική βολή μιλάει η ΓΣΕΒΕΕ

Πίσω στη λάμπα πετρελαίου θα μας γυρίσουν

Σε άλλο κόσμο ζουν οι διοικούντες τη χώρα. Ανοίγουν την πόρτα για αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα. Από δικαιολογίες άλλο τίποτα. Φταίει η εκτόξευση των διεθνών τιμών ρύπων CO2 και φυσικού αερίου. Η αύξηση που μαγειρεύουν δεν είναι κάποιες πενταροδεκάρες. Μέχρι 50% θα είναι φουσκωμένοι οι λογαριασμοί ρεύματος, με το καλημέρα του Σεπτεμβρίου.

Το μεγάλο θύμα αυτής της… τρελής αύξησης θα είναι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, συν το γεγονός ότι οι τιμές θα εκτιναχθούν στα ύψη, πράγμα που θα δυσκολέψει τη ζωή της οικογένειας. Ήδη οι τιμές στις χονδρεμπορικές αγορές της Ευρώπης έχουν πάρει… φωτιά και κινούνται σταθερά πάνω από τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα, με τα υψηλότερα επίπεδα να διαμορφώνονται στις χώρες των Βαλκανίων.

Συγκεκριμένα, στη Βουλγαρία 155 ευρώ, Σερβία 145 ευρώ, Κροατία και Σλοβενία 125 ευρώ, Ρουμανία και Ουγγαρία 115 ευρώ, με την Ελλάδα να έχει τα σκήπτρα της πιο ακριβής αγοράς, με τιμή 157 ευρώ η μεγαβατώρα! Ήδη η ΓΣΕΒΕΕ είναι στα κάγκελα λόγω της επιβάρυνσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από τις οποίες η μια στις τέσσερις έχει απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος.

Να σημειωθεί ότι το ποσό που θα περάσει στην κατανάλωση ως χρέωση δικτύου για το 2021 περιορίστηκε σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ