Ανακαλούνται τα κυπριακά διαβατήρια που κατέχουν παράγοντες στα Κατεχόμενα

Ανακαλούνται τα κυπριακά διαβατήρια που κατέχουν παράγοντες στα Κατεχόμενα

Eπιτέλους, έστω και με καθυστέρηση αντέδρασε η Λευκωσία στις προκλητικές κινήσεις στελεχών του ψευδοκράτους, οι οποίοι μάλιστα είχαν και το θράσος, ενώ δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, να χρησιμοποιούν, όποτε χρειάζονταν, τα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία τους εξασφάλιζαν εκτός των άλλων άνετη διακίνηση στις χώρες της ΕΕ και πολλά άλλα προνόμια.

Έτσι, μετά από τόσες προκλήσεις και στην Αμμόχωστο, ήταν επιβεβλημένη η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία ανακαλούνται τα κυπριακά διαβατήρια που κατέχουν μια σειρά από παράγοντες στα Κατεχόμενα. Μεταξύ αυτών ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, μέλη του «Υπουργικού Συμβουλίου» και μέλη της λεγόμενης «Επιτροπής για το άνοιγμα των Βαρωσίων».

Τα ονόματα σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κιμπρίς» είναι τα εξής: Ερσίν Τατάρ, «ΥΠΕΞ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, «υπουργός Παιδείας» Ολγκούν Αμτσάογλου, «υπουργός Εσωτερικών» Κουτλού Εβρέν, «υπουργός Υγείας» Ουνάλ Ουστέλ, «υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων» Ναζίμ Τσαβούσογλου, «υπουργός μεταφορών» Ρεσμιγιέ Έρογλου Τσανάλταϊ, «υπουργός Τουρισμού» Φικρί Ατάογλου, «υπουργός Εργασίας» Κοράλ Τσαγμάν καθώς και τέσσερα μέλη της «Επιτροπής Ανοίγματος των Βαρωσίων».

Ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η Λευκωσία προκειμένου, τουλάχιστον, να προστατεύσει την αξιοπρέπεια του κράτους…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ