Η «Βόρεια Μακεδονία» στην υπηρεσία της Τουρκίας – Θα… προμηθευτεί τουρκικά drones!

Η «Βόρεια Μακεδονία» στην υπηρεσία της Τουρκίας – Θα… προμηθευτεί τουρκικά drones!

Πολλές φορές έχουμε επισημάνει τις «μαύρες τρύπες» της Συμφωνίας των Πρεσπών και έχουμε εξηγήσει ότι επρόκειτο περί κανονικού μυθεύματος η θεωρία ότι με τη Συμφωνία αυτή μπαίνει «φραγμός» στην επέκταση της Τουρκίας στα Βαλκάνια. Εξάλλου ένα από τα ελάχιστα και μάλιστα πιο ανόητα και αστεία επιχειρήματα υπέρ της Συμφωνίας ήταν ότι η Ελλάδα εξασφάλισε την… επιτήρηση του βορειομακεδονικού εναέριου χώρου!

Η ανώμαλη προσγείωση ήρθε πριν από λίγες ημέρες, με την επίσκεψη της υπουργού Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ράντμιλα Σεκερίνσκα στην Άγκυρα, όπου υπέγραψε με τον τούρκο ομόλογό της Χουλουσί Ακάρ πενταετή συμφωνία για στρατιωτικοοικονομική συνεργασία των δύο χωρών. Η συμφωνία προβλέπει την ετήσια χορήγηση κονδυλίων στη Βόρεια Μακεδονία για την ενίσχυση των μαχητικών δυνατοτήτων, την προμήθεια εξοπλισμού και τον εκσυγχρονισμό του στρατού, ενώ συζητήθηκαν και μελλοντικά σχέδια για συνεργασία στον τομέα της άμυνας, της εκπαίδευσης και των ασκήσεων… Η κ. Σεκερίνσκα επισκέφθηκε και τη μεγάλη Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας «IDEF ’21» και όπως ανακοίνωσε η ίδια ήθελε να διαπιστώσει δυνατότητες προμήθειας νέου εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό του στρατού της χώρας.

Μην εκπλαγείτε αν δείτε σύντομα συζητήσεις για την προμήθεια τουρκικών drones από τη Βόρεια Μακεδονία…

Απλώς, με όλα αυτά, είναι τουλάχιστον γελοίο να μιλούν και να γίνονται τιμητές εκείνοι που υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και ήθελαν να μας πείσουν ότι «χαλάλι» η αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας» αφού μπήκε… φραγμός στις τουρκικές επιδιώξεις στα Βαλκάνια. Και παρά τις πολλές καθυστερήσεις και την αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτή η συνεργασία Βόρειας Μακεδονίας – Τουρκίας δεν γίνεται απλώς επειδή δεν έχουν ακόμη εγκριθεί τα πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ