Η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο μπλόκαρε τα κυκλώματα των δουλεμπόρων

Η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο μπλόκαρε τα κυκλώματα των δουλεμπόρων

Eίδαμε την κυβέρνηση να τρέχει την τελευταία στιγμή να κλείνει τρύπες, να κάνει μπαλώματα, να εκλιπαρεί ακόμη και τον Ερντογάν προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα προσφυγική κρίση. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς δεν πίεσε όπως θα έπρεπε, ώστε να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση και συμφωνία για το άσυλο και για ισότιμο καταμερισμό του κόστους και των βαρών του Προσφυγικού.

Όμως από την άλλη δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει κινήσεις όπως η κατασκευή του φράκτη στον Έβρο ή η αποτελεσματική παρεμπόδιση της παράνομης εισόδου από τα θαλάσσια σύνορά μας, που συνέβαλαν στο να γίνει λιγότερο δελεαστικός προορισμός η Ελλάδα για τα κυκλώματα των δουλεμπόρων. Και, βεβαίως, ένας λόγος ακόμη ήταν ότι η Τουρκία, χωρίς να έχει νέες ροές προς το έδαφός της, διαπραγματεύεται έτσι καλύτερη και πιο συμφέρουσα συμφωνία με την ΕΕ.

Το να βγαίνει όμως η αντιπολίτευση, ιδιαιτέρως η αξιωματική, και να κατηγορεί την κυβέρνηση για την πολιτική της στο Μεταναστευτικό αλλά και τον κ. Μηταράκη, ο οποίος απλώς τόνισε ότι «δεν θα γίνουμε πύλη εισόδου παράτυπων μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη» και ότι η «Ελλάδα είναι χώρα που έχει σύνορα και όχι τόπος διέλευσης», πάει πολύ.

Οι μνήμες είναι πρόσφατες και κάθε άλλο παρά έχει ξεχασθεί η πολιτική των ανοικτών συνόρων και των συμφωνιών με το Βερολίνο της κ. Μέρκελ, που μετέτρεψαν τα ελληνικά νησιά σε «αποθήκες ψυχών».

Τα ζητήματα αυτά, όπως το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, απαιτούν κοινή, εθνική προσέγγιση και όχι φθηνές αντιπολιτευτικές κορόνες… Γιατί σήμερα μπορεί να μιλάμε εκ του ασφαλούς, πολύ σύντομα όμως μπορεί να έχουμε επανάληψη της δραματικής κατάστασης του 2015…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: imerisia.gr


Σχολιάστε εδώ