Ταφόπλακα στην απεργία!

Ταφόπλακα στην απεργία!

Η κυβέρνηση δεν κρύβει την ταυτότητά της

-Με το 30% προσωπικό ασφαλείας…
-Απαγορεύεται η περιφρούρηση!

Κάθε άλλο από μη αναμενόμενα ήταν τα… νέα για την απεργία. Βασικά, με τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρούν τα συνδικάτα για να έχουν το πράσινο φως από την κυβέρνηση, με την υπογραφή βεβαίως του υπουργού Εργασίας,το μόνο που μέχρι στιγμής δεν ξεκαθαρίσθηκε είναι αν οι απεργοί θα πρέπει να έχουν… περιβραχιόνιο στο χέρι! Και όλα αυτά με την περιφρούρηση υπό απαγόρευση!

Μέχρι στιγμής από την ΠΑΣΚΕ, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιάννης Παναγόπουλος, που είναι παράλληλα και πρόεδρος της ΓΣΕΕ, άκρα του τάφου σιωπή. Το μόνο που έχει διαμηνύσει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι ότι είναι αντίθετος στο συλλαλητήριο που γινόταν πάντα τις μέρες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η πρόταση για συλλαλητήριο συζητήθηκε σε συνεδρίαση της ΠΑΣΚΕ, την πλειοψηφία της οποίας ελέγχει ο Γ. Παναγόπουλος, και απορρίφθηκε με ψήφους 6-5.

Ήδη η κυβέρνηση έχει επιβάλει περιορισμούς, ήτοι πρέπει να έχει ορισθεί προσωπικό ασφαλείας στο 30% των εργαζομένων στις επιχειρήσεις εναντίον των οποίων στρέφεται η απεργία. Και επίσης απαγορεύεται η περιφρούρηση!

Παραμένει εξάλλου η υποχρέωση ειδοποίησης του εργοδότη για απεργίες και στάσεις εργασίας τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την πραγματοποίησή τους, ενώ το αντίστοιχο διάστημα για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ορίζεται στις 4 ημέρες. Με βάση τον νέο νόμο η προειδοποίηση θα γίνεται πλέον μόνον εγγράφως και μάλιστα θα επιδίδεται στον εργοδότη με δικαστικό επιμελητή.

Και… κάτι ακόμη: Οι συγκοινωνίες θα λειτουργούν στις μέρες της απεργίας, όπως… διευκρινίζει με εγκύκλιό του ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ