Ψαρεύει ο Μητσοτάκης στα θολά νερά της Κεντροαριστεράς

Ψαρεύει ο Μητσοτάκης στα θολά νερά της Κεντροαριστεράς

Εν όψει ανασχηματισμού

Έντονη είναι τις τελευταίες ημέρες η φημολογία ότι στον επικείμενο ανασχηματισμό (θέμα ημερών σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες…) ο Κυρ. Μητσοτάκης σκοπεύει να δώσει χαρτοφυλάκιο υπουργού σε πρόσωπο από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς (Κίνημα Αλλαγής κ.ά.). Στο πλαίσιο αυτό ακούστηκαν μεταξύ άλλων τα ονόματα της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γ. Φλωρίδη – και οι δύο υπουργοί στις κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς διάφορες κατευθύνσεις ότι παραμένει… πιστός, όσο και συνεπής στο εγχείρημα της διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας.

Η υπουργοποίηση ενός εκ των παραπάνω θα έρθει να ισοφαρίσει τις εντυπώσεις από μια πιθανή αποπομπή ή υποβάθμιση του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος προέρχεται από τον ίδιο χώρο. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φήμες και αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα Γ. Φλωρίδης και Άννα Διαμαντοπούλου θα ανοίξει ένας νέος κύκλος γκρίνιας και εσωστρέφειας στην κυβερνητική παράταξη, από στελέχη και ψηφοφόρους που δεν βλέπουν με καλό μάτι την αξιοποίηση προσώπων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και ειδικώς την περίοδο του Κ. Σημίτη.

Ιδιαιτέρως αρνητικό είναι το κλίμα για την κ. Διαμαντοπούλου, που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους Νεοδημοκράτες, ενώ κατηγορηματικά αντίθετος με την αξιοποίησή της είχε ταχθεί στο παρελθόν κι ο Κ. Καραμανλής. Για τον Γ. Φλωρίδη οι αντιδράσεις δεν αναμένεται να είναι μεγάλες. Την τελευταία διετία, σε παρεμβάσεις του στα social media έχει επικροτήσει κατ’ επανάληψη πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, ενώ ασκεί σκληρή κριτική σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα, ενώ τηρεί μεγάλες αποστάσεις (ασφαλείας) από την τακτική του Κινήματος Αλλαγής.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ