Μικρά οικονομικά

Μικρά οικονομικά

Κι άλλη πόρτα άνοιξε… Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Λουτς Λίνενκεμπερ ήρθε πρόσφατα στην Αθήνα για να μιλήσει στην εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου. Και είχε και επαφές με κυβερνητικά στελέχη. Όπως δήλωσε, «οι γερμανικές επιχειρήσεις καταλαμβάνουν ένα ποσοστό 20,5% επί του συνόλου των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα». Να σημειωθεί ότι οι γερμανικές άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια ανέρχονται σε 8,2 δισ. ευρώ.

Αυτά κι αν είναι καλά νέα… Πρώτο στη χώρα μας στην επαγγελματική α­ποκατάσταση των αποφοίτων του είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για την περίοδο 2018 – 2020, σύμφωνα με σχετική έρευνα, από το σύνολο των αποφοίτων του οι επτά στους δέκα ήδη εργάζονται.

Για να μην το ξεχνάμε… Η εθνική σύ­νταξη ορίζεται σε 384 ευρώ μηνιαίως και καταβάλλεται ακέραια εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 20 χρόνια ασφάλισης.

Χρυσάφι 100% είναι η Chipita! Ολοκληρώθηκε και τυπικά η συμφωνία εξαγοράς-«μαμούθ», ΔΥΟ δισ. ευρώ, της εταιρείας Chipita από την πολυεθνική Mondelez. Η καθαρή θέση της Chipita ανέρχεται σε 1.143.157.771 ευρώ!

Το πάρτι αρχίζει… Βγήκαν και οι φωτογραφίες, με όλους χαμογελαστούς… Όλοι στην αφετηρία της Γραμμής 4 του Μετρό, προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ, με τον Όμιλο ΑΒΑΞ στο τιμόνι. Στη φωτό της ανάθεσης πρώτος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και δίπλα ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΑΒΑΞ Κωνσταντίνος Μιτζάλης.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ