Μουσταφά Καρανταγί: «Η Τουρκία είναι η πατρίδα μας»…

Μουσταφά Καρανταγί: «Η Τουρκία είναι η πατρίδα μας»…

Προ μερικών εβδομάδων, ο Μουσταφά Καρανταγί, πρόεδρος του βουλγαρικού Κόμματος για Δικαιώματα και Ελευθερίες, το οποίο εκπροσωπεί την τουρκική μειονότητα στη Βουλγαρία, επισκέφθηκε την Τουρκία και οι δηλώσεις του αποτυπώνουν τον τρόπο που αντιλαμβάνονται ορισμένοι στην Άγκυρα τις τουρκικές ή μουσουλμανικές μειονότητες στα Βαλκάνια.

Ο κ. Καρανταγί, αναφερόμενος στον εαυτό του ως μέλος της τουρκικής μειονότητας της Βουλγαρίας, περιέγραψε την Τουρκία ως «πατρίδα μας» και τη Βουλγαρία ως «τη γη μας»: «Η Βουλγαρία είναι η γη μας. Δεν έχουμε μεταναστεύσει εκεί. Η Τουρκία είναι η πατρίδα μας. Έχουμε μείνει στη Βουλγαρία μετά την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Παλεύουμε να υπερασπιστούμε την τουρκική μας ταυτότητα, να προστατεύσουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία και τις παραδόσεις μας».

Λίγο-πολύ, δηλαδή, δηλώνει ότι το μέρος του βουλγαρικού εδάφους που κατοικεί η τουρκική μειονότητα ανήκει σε αυτήν και η ίδια η μειονότητα έχει σαν πατρίδα την Τουρκία. Οι αντιδράσεις στη Βουλγαρία ήταν σφοδρές, όχι μόνο από τα κόμματα αλλά και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της χώρας Ρούμεν Ράντεφ.

Είναι η ίδια αντίληψη, την οποία κάποιοι καλλιεργούν και για τη Θράκη…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: sofiaglobe.com


Σχολιάστε εδώ