Μωυσής Ελισάφ: Ο εχθρός είναι μέσα μας… – Δεν είναι πλέον προ των πυλών…

Μωυσής Ελισάφ: Ο εχθρός είναι μέσα μας… – Δεν είναι πλέον προ των πυλών…

«Η λευτεριά δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται. Πράγματι η λευτεριά κερδίζεται αλλά όχι μια φορά και για πάντα. Αλλά διαρκώς και από κάθε γενιά. Και από κάθε άτομο. Η ζωή των λαών άλλωστε είναι μια διαρκής σωτηρία. Όπως και των ατόμων. Γιατί και οι απειλές είναι συνεχείς. Αλλάζουν προσωπεία αλλά παραμένουν. Και το χειρότερο: Μπορεί να γίνονται και οικείες και γι’ αυτό πιο επικίνδυνες» λέει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

«Κι ενδεχομένως η ήττα της εποχής μας να είναι ακριβώς αυτή: εξοικειωθήκαμε με την απειλή. Ακόμη χειρότερα, την εσωτερικεύουμε ο καθένας χωριστά. Γιατί ο εχθρός δεν είναι πλέον προ των πυλών, αλλά είναι μέσα μας. Είναι η απληστία μας, είναι η ιδεολογία του ‘‘εγώ να περνάω καλά’’ που οδηγεί στην εγκατάλειψη του άλλου, είναι ο ανεξέλεγκτος ενδοτισμός μας σε αλλότρια πρότυπα. Και να το ξαναπώ: το χειρότερο είναι η εξοικείωσή μας με όλα αυτά.
Συμπερασματικά θα κατέληγα με τούτο: για να μείνει στη χώρα μας η λευτεριά η πολυδιάστατη, αυτό που της χρειάζεται είναι η συλλογική αλλά και η ατομική διαρκής εγρήγορση και επαγρύπνηση».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ