Κομμένος ο Ν. Αναστασιάδης με όσα έχουν συμβεί σε θέματα διαφθοράς -Ισχυρό αουτσάιντερ ο Ν. Χριστοδουλίδης

Κομμένος ο Ν. Αναστασιάδης με όσα έχουν συμβεί σε θέματα διαφθοράς -Ισχυρό αουτσάιντερ ο Ν. Χριστοδουλίδης

Στην Κύπρο έχουν αρχίσει πρόωρες διεργασίες για τις προεδρικές εκλογές, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι ο κ. Αναστασιάδης, μετά απ’ όσα έχουν συμβεί με τα θέματα διαφθοράς, ακόμη κι αν ήθελε, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για νέα θητεία.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου θα ήθελε πολύ να είναι υποψήφιος, αλλά γνωρίζει ότι χωρίς τη στήριξη κάποιου άλλου κόμματος είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκλεγεί, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν έχει σοβαρές αντιπάθειές στο εσωτερικό του κόμματός του.

Ο νέος ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου θα αναζητήσει συμμαχίες στο ΔΗΚΟ, καθώς ο πρόεδρός του Νίκος Παπαδόπουλος θα ήθελε να είναι υποψήφιος, αλλά δεν φαίνεται ότι το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να στηρίξει την υποψηφιότητά του. Στον χώρο αυτό φλερτάρουν ορισμένοι με την ιδέα της υποψηφιότητας του μέχρι τώρα διαπραγματευτή – πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος συνιστά μια πολιτικά ουδέτερη υποψηφιότητα.

Ισχυρό αουτσάιντερ, εφόσον δεν υπάρξουν άλλες ισορροπίες και συμμαχίες, είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος υπηρετεί ως ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση Αναστασιάδη, αλλά είναι σαφώς αποστασιοποιημένος και μακριά από τα θέματα τα οποία βαραίνουν τώρα το Προεδρικό. Με επιτυχή θητεία στο ΥΠΕΞ, δεν είναι τυχαίο ότι συχνά ο κ. Χριστοδουλίδης δέχεται χτυπήματα κάτω από τη μέση όχι μόνο από τους μηχανισμούς εκείνων που βρέθηκαν κάποτε υπέρμαχοι του Σχεδίου Ανάν και είναι οπαδοί της «όποιας λύσης» αλλά και τους μηχανισμούς των επίδοξων προέδρων, καθώς γνωρίζουν ότι μια άφθαρτη και εκτός κομματικών μηχανισμών υποψηφιότητα θα είναι πολύ ισχυρή…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ