Χάος και πανικός στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στις δύο βομβιστικές επιθέσεις

Χάος και πανικός στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στις δύο βομβιστικές επιθέσεις

Βομβιστές αυτοκτονίας έπληξαν σήμερα τις πύλες του αεροδρομίου της Καμπούλ, όπου σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις, προκαλώντας λουτρό αίματος μεταξύ των χιλιάδων, ανθρώπων που συνωστίζονται εκεί με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να διαφύγουν και βυθίζοντας στο χάος την αερογέφυρα ΗΠΑ και συμμάχων τους.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχει διευκρινιστεί.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με ανάρτηση στον λογαριασμό της εξτρεμιστικής, τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Telegram.

Με ανάρτησή του στο twitter το υπουργείο καταδίκασε την “απεχθή επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με θύματα Αφγανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, καθώς και μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων», εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

 

Να σημειωθεί ότι πριν δυο 24ωρα 8 άτομα έφτασαν από το Αφγανιστάν στο αεροδρόμιο ΕΛ. Βενιζέλος ενώ τις προηγούμενες ημέρες με διαφορετικές πτήσεις είχαν φτάσει και Έλληνες αλλά και Αφγανοί Ελληνικού ενδιαφέροντος.


Σχολιάστε εδώ