«Σκληρό ροκ» από τον Αλέξη Τσίπρα: Για όλα φταίει ο Μητσοτάκης

«Σκληρό ροκ» από τον Αλέξη Τσίπρα: Για όλα φταίει ο Μητσοτάκης

-«Δεν θα τον σώσει ο ανασχηματισμός», λένε από την Κουμουνδούρου

Επιστροφή στη στρατηγική του «σκληρού ροκ» για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη σύ­ντομη ανάπαυλα των ήπιων τόνων, όσο ακριβώς βρίσκονταν στο απόγειό τους οι προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Στην Κουμουνδούρου προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη σχετική συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή, όπου ο Αλ. Τσίπρας θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά σε βάρος του Κυρ. Μητσοτάκη. Κωδικός: «Για όλα φταίει ο Μητσοτάκης!». Στην κριτική του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περιοριστεί πιθανότατα μόνο στο ζήτημα των πυρκαγιών, θα επεκταθεί και σε άλλα θέματα (Αφγανιστάν, συμφωνία Τουρκίας – Σκοπίων) που έ­χουν έρθει στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σωσίβιο ο ανασχηματισμός – Πιέζουν τον Μητσοτάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αλλάξει το κλίμα


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρώσει την κριτική του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και θα μιλήσει για εγκληματική αδράνεια και έλλειψη σχεδιασμού εκ μέρους της κυβέρνησης καθώς και για παταγώδη αποτυχία του… επιτελικού κράτους. Θα κατηγορήσει τον κ. Μητσοτάκη ότι διαχειρίσθηκε το θέμα των πυρκαγιών με καθαρά επικοινωνιακά κριτήρια και πως ακόμη και η συγγνώμη του για τις αστοχίες ήταν υποκριτική και για λόγους εντυπώσεων.

Προάγγελος της επιχειρηματολογίας που θα αναπτύξει ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή, οι αναρτήσεις του στα social media τις προηγούμενες ημέρες. «Βαρυμπό­μπη, Βόρεια Εύβοια, Ηλεία, Αρκαδία. Και ύστερα Κερατέα και για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τα Βίλια. Τραγικοί σταθμοί μιας ανεξέλεγκτης πύρινης διαδρομής. Πάνω από 1.200.000 στρέμματα καμένα. Δάση, περιουσίες, σπίτια, αγροτικές εκτάσεις, ζώα και ανθρώπινες ζωές στη στάχτη», έγραψε στο Facebook. Θέλοντας να υπογραμμίσει την κοινωνική διάσταση του ζητήματος ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα ζουν μέσα στον φόβο για το σήμερα και το αύριο. Αυτή είναι η ασφάλεια που υποσχέθηκε και έκανε σημαία του ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή είναι η αποτελεσματικότητα του πανάκριβου επιτελικού του κράτους. Αυτή είναι η συνέπεια λόγων και έργων που τον χαρακτηρίζει. Αντί για έργα, λόγια και ημερήσια δελτία προπαγάνδας».

Στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Τσίπρας θα καταστήσει σαφές ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ βασικός υπεύθυνος για την παταγώδη αποτυχία στο ζήτημα των πυρκαγιών είναι ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποδομήσει το πρωθυπουργικό προφίλ και να τον απαξιώσει πολιτικά. Στην Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένοι να υπονομεύσουν κάθε απόπειρα του κ. Μητσοτάκη να μεταθέσει τις ευθύνες για την αποτυχία σε κρατικούς αξιωματούχους.

«Γελιέται ο πρωθυπουργός αν νομίζει ότι με ανασχηματισμούς και απομακρύνσεις προσώπων μπορεί να σβήσει τις ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνησή του», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ν. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Η πολιτική ευθύνη για ό,τι συνέβη φέρει το όνομά του. Το ίδιο και η επιχειρησιακή ευθύνη, αφού συγκέντρωσε όλες τις αρμοδιότητες στο πρωθυπουργικό γραφείο».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ