Pfizer – Μπουρλά: Πιθανόν να εμφανιστεί παραλλαγή ανθεκτική στα εμβόλια για τον COVID-19 (video)

Pfizer – Μπουρλά: Πιθανόν να εμφανιστεί παραλλαγή ανθεκτική στα εμβόλια για τον COVID-19 (video)

– Μέσα σε 3 μήνες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη ανθεκτική νέα μετάλλαξη του κορονοϊού

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε την Τρίτη (24/08) ότι δεν αποκλείεται μελλοντικά να εμφανιστεί  παραλλαγή του covid-19,«ανθεκτική» στα εμβόλια αλλά η εταιρεία είναι σε θέση σε περίπου τρεις μήνες να διαθέτει σύστημα παραγωγής εμβολίου.

«Κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή, οι επιστήμονές μας την παίρνουν στα χέρια», δήλωσε ο Μπουρλά στην εκπομπή «America’s Newsroom» του Fox News. «Ερευνούν για να διαπιστώσουν  αν αυτή η παραλλαγή μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας. Δεν έχουμε εντοπίσει ακόμη καμία, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πιθανό μια μέρα να εμφανιστεί κάποια από αυτές».

Ο Μπούρλα σημείωσε πως σε μια ειδική διαδικασία της εταιρείας  για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για συγκεκριμένες παραλλαγές εντός 95 ημερών από τον εντοπισμό της παραλλαγής που προκαλεί ανησυχία. Ειδικοί επί μολυσματικών ασθενειών και αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας έχουν επαναλάβει εδώ και μήνες ότι η διεύρυνση της εμβέλειας των υφιστάμενων εμβολίων στον πληθυσμό, στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, θα μειώσει την ευκαιρία περαιτέρω μετάλλαξης του ιού.

Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος ειδικός μολυσματικών ασθενειών της χώρας, σχετικά με την πλήρη έγκριση του FDA την Τρίτη, μίλησε στο “TODAY” του NBC News και ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι περίπου το 30% των ατόμων που διστάζουν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να ξανασκεφτούν σοβαρά τον εμβολιασμό μετά την πλήρη έγκριση του FD. Προέβλεψε επίσης θα υπάρξει «πολύ περισσότερος ενθουσιασμός» στον εμβολιασμό σε εταιρείες, πανεπιστήμια και στρατό.

Πηγή: Foxnews


Σχολιάστε εδώ