Εκτόξευση αντιπλοϊκού πυραύλου από μη επανδρωμένο όχημα

Εκτόξευση αντιπλοϊκού πυραύλου από μη επανδρωμένο όχημα

 

Στο πλαίσιο στρατιωτικής επίδειξης στη Χαβάη ένας μη επανδρωμένος εκτοξευτής Navy Marine Expeditionary Ship Interdiction System (NMESIS), της Oshkosh Defence,  εκτόξευσε με επιτυχία έναν αντιπλοϊκό πυραύλο Naval Strike (NSM) και σημείωσε άμεσο χτύπημα σε στόχο στη θάλασσα.

Το SINKEX είναι μέρος άσκησης μεγάλης κλίμακας του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (LSE) 2021.

Το ROGUE Fires είναι ένα μη επανδρωμένο επίγεια όχημα (UGV) που αξιοποιεί την εξαιρετικά υψηλή κινητικότητα και ωφέλιμο φορτίο του JLTV εκτός δρόμου καθώς προηγμένες τεχνολογίες αυτόνομων οχημάτων για την υποστήριξη επιχειρήσεων επίγειων αντιπλοίων πυραύλων (GBASM). Η μη επανδρωμένη τεχνολογία που σχετίζεται με τις πυρκαγιές ROGUE επιτρέπει στο όχημα να λειτουργεί σε λειτουργίες teleoperator ή leader-follower, οι οποίες προστατεύουν τους Warfighters από απειλές αφαιρώντας τους εντελώς από το όχημα.

“Το ROGUE Fires είναι ειδικά σχεδιασμένο και μπορεί να αξιοποιεί τις δυνατότητες και της επόμενης γενιάς από αρκετές αποδεδειγμένες πλατφόρμες και τεχνολογίες οχημάτων Oshkosh Defense”, δήλωσε ο Pat Williams, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Προγραμμάτων Στρατού των ΗΠΑ και Πεζοναυτών. «Όπως και το ίδιο το JLTV, το ROGUE Fires είναι προσαρμόσιμο στην αποστολή που έχει. Ο ευέλικτος σχεδιασμός επιτρέπει την ενσωμάτωση κλιμακούμενων ωφέλιμων φορτίων οπλικών συστημάτων για να προσφέρει στους μαχητικούς διοικητές ευελιξία με βάση τις απαιτήσεις της αποστολής ».

«Η επιτυχής επίδειξη LSE επικυρώνει την ωριμότητα των ROGUE Fires ως πλατφόρμα όπλων και αναδεικνύει την ικανότητά του να προσθέτει σημαντική ισχύ πυρός και ικανότητα στον στόλο ελαφρών τακτικών τροχών με τροχούς», κατέληξε ο Williams.

Φωτό: oshkoshdefense.com


Σχολιάστε εδώ