Θυμάται κανείς αν τώρα τελευταία είχε πάει κατά Αφγανιστάν μεριά ο Μητσοτάκης;

Θυμάται κανείς αν τώρα τελευταία είχε πάει κατά Αφγανιστάν μεριά ο Μητσοτάκης;

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στα Βίλια. Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσής της στη… γειτονική Ζάκυνθο.

Με τη… ρέντα που έχουν στην κυβέρνηση, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει πάρει φωτιά μέχρι και το άλσος Πα­γκρατίου.

Επειδή κατά τον Χρυσοχοΐδη η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν… άμεση κάηκε η μισή Αττική. Γλίτωσαν ωστόσο Επτάνησα και Μάλτα.

«Διαχρονικές οι ευθύνες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. για το Αφγανιστάν», λέει το ΚΚΕ. Φταίνε ακόμη για την κλιματική κρίση, την εξαφάνιση της καφέ αρκούδας και την Άλωση της Πόλης.

Έχουν δίκιο στον ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι στις φωτιές απέτυχε πλήρως το επιτελικό κράτος. Έναν μήνα καίγεται η χώρα κι ούτε ένας νεκρός. Εντελώς ανίκανοι…

Όσοι φωνάζουν ότι ενώ καίγονταν τα Βίλια ο Μητσοτάκης ήταν απών, είναι σίγουροι ότι θα ήθελαν να είναι παρών; Και επιτόπου;

Στις πρώτες διακοπές του Κυριάκου κάηκε η Ηλεία, στις δεύτερες κάηκαν τα Βίλια. Αν φύγει και τρίτη φορά, θα ’χουμε να κλαίμε τον Εθνικό Κήπο.

Εκατομμύρια πολίτες στη χώρα ζουν με τον φόβο για το αύριο, διαπιστώνει ο Τσίπρας. Τι λες; Κι εμείς που νομίζαμε πως έχουν άγχος πότε θα ξεκινήσει η «Φάρμα».

Έπαθαν σοκ στον ΟΗΕ μόλις έμαθαν ότι στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν κακοποιούν τις γυναίκες. Μέχρι πρότινος τι νόμιζαν πως τους έκαναν; Καντάδες με… Έλβις Πρίσλεϊ;

Συγγνώμη, αλλά αν μια περιοχή καίγεται επί μία εβδομάδα δεν έχεις κάνει λάθη κι αστοχίες. Τα έχεις κάνει… μπάχαλο!

Οι ΗΠΑ δηλώνουν έτοιμες να συνεργαστούν με τους Ταλιμπάν, αλλά υπό όρους. Προτού εκτελέσουν τους αντιφρονού­ντες θα τους ρωτούν αν έχουν μια τελευταία επιθυμία.

Κάηκε η μισή Ελλάδα και ο Μητσοτάκης άλλαξε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Σε περίπτωση τροχαίου στην επαρχιακή Λάρισας – Ελασσόνας θα αλλάξει τον υπουργό Ναυτιλίας!

Παραδόξως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατήγγειλε την κυβέρνηση για εγκληματική αδράνεια στις φωτιές της Καλιφόρνιας. Τι είναι δηλαδή το Λος Άντζελες; Δύο βήματα από τη… Λιβαδειά.

Στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία υπέγραψαν τα Σκόπια. Ευτυχώς που με τη Συμφωνία των Πρεσπών κλείσαμε τον δρόμο του Ερντογάν προς τα Βαλκάνια. Ευτυχώς.

Αν κάθε πρωθυπουργός τηρούσε τη δέσμευσή του για αναδάσωση των καμένων, σήμερα τα ελληνικά δάση θα έφταναν μέχρι το Άμστερνταμ.

Στο μεταξύ, καθημερινά πεθαίνουν από την πανδημία 20 – 30 άνθρωποι και ουδείς ασχολείται. Αν πάνε πάνω από 100 μπορεί και να μας… προβληματίσει.

Αν για τις πυρκαγιές η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σωθούν τα σπίτια και ας καούν οι άνθρωποι, αν έχουμε καταστροφικές πλημμύρες τι θα λένε;

Τι πειράζει να χαθούν μερικοί άνθρωποι αρκεί να γλιτώσουν οι βάρκες;

Για τις πλημμύρες στην Τουρκία το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων. Και στον Ερντογάν ευχήθηκε… κα­λά ξεμπερδέματα.

Εν όψει της νέας μεταναστευτικής κρίσης, στη σκέψη ότι αρμόδιος υπουργός είναι ο… Μηταράκης νιώθεις μια σιγουριά. Αν είσαι πολωνός υδραυλικός και ζεις στο Τορόντο.

Δημοκρατικό… προσκλητήριο για την ανατρο­πή του Μητσοτάκη απευθύνει ο Γ. Τράγκας. Αν δεν πάμε από την πανδημία και τις πυρκαγιές, θα… πεθάνουμε από τα γέλια.

Το ότι οι έλληνες σεισμολόγοι έχουν σίγουρη άποψη για τους σεισμούς στην Αϊτή με ξεπερνάει. Γαλάτσι – Πορτ-ο-Πρενς ένα τσιγάρο δρόμος.

Για τις πυρκαγιές ο Μητσοτάκης είπε ότι οι δυσκολίες είναι για να μας διδάσκουν. Απόδειξη: Όσοι ε­πέζησαν από τον «Τιτανικό» έμαθαν… bungee jumping.

Άλλοτε στην Κρήτη σκοτώνονταν σε βεντέτες, τώ­ρα πάνε άκλαυτοι σε τροχαία. Από το ζεϊμπέκικο πέρασαν στο χάλι-γκάλι.

Σε νέα παρέμβασή του ο καθηγητής Φαρμακολογίας Κούβελας αποκάλυψε ότι εκτός από το ισχαιμικό του Χαρδαλιά το εμβόλιο φταίει και για τη…νίκη των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Κι άλλο ανέκδοτο: Ο Κούγιας βγήκε και κατήγγειλε ότι τον… έδειρε ο Μπέος! Μόνο μία φορά. Κρίμα…

Μετά τη σφοδρή επίθεση Βαρουφάκη στον Μακρόν τρίζουν τα θεμέλια του Μεγάρου των Ηλυσίων. Από τα… γέλια!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ