Με κάρτες και δάνεια προσπαθεί να επιβιώσει το 46,5% των νοικοκυριών

Με κάρτες και δάνεια προσπαθεί να επιβιώσει το 46,5% των νοικοκυριών

Έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τόσο καλά πάει η οικονομία, τόσο πολλά λεφτά μπαίνουν κάθε μήνα στο σπίτι, που τα νοικοκυριά έχουν φτάσει στο σημείο να δανείζονται για να τα βγάλουν πέρα, για να είναι γεμάτο το πιάτο στο τραπέζι.

Αυτή η τραγική κατάσταση έχει αρχίσει από τον περσινό Μάρτιο, με τον κλοιό να σφίγγει όλο και περισσότερο. Και σε μεγάλο βαθμό είναι έργο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για όποιον νομίζει ότι δεν είναι έτσι, αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα στοιχεία που ανακοινώνει η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, η ε­γκυρότητα των οποίων δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ.

Τη χρονιά που πέρασε, το 46,5% των νοικοκυριών αναγκάστηκε να δανειστεί από τις τράπεζες (κάρτες και δάνεια) για να καλύψει τα καθημερινά του έξοδα διαβίωσης. Παράλληλα, βοηθούσαν φίλοι και συγγενείς.

Δεν είναι τυχαίο το ότι το 35,2% των νοικοκυριών δηλώνει πως δεν διαθέτει αποταμιεύσεις, κάτι που δείχνει τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Να σημειωθεί ότι το 72% των νοικοκυριών δεν χρωστάει κανένα δάνειο, ενώ μόλις το 28% έχει υποχρέωση εξόφλησης ενός τουλάχιστον δανείου. Το μέσο οφειλόμενο ποσό, συμπεριλαμβανομένων τόκων και κεφαλαίου, ανέρχεται σε 236,70 ευρώ, το δε αντίστοιχο ποσό των φτωχών νοικοκυριών είναι 174 ευρώ και των μη φτωχών νοικοκυριών 246,35 ευρώ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: newpost.gr


Σχολιάστε εδώ