Εφιάλτης για την κυβέρνηση ο κορονοϊός!

Εφιάλτης για την κυβέρνηση ο κορονοϊός!

-Στα μέσα Σεπτεμβρίου τα κρούσματα θα εκτιναχθούν σε 8.500
-Το 30% με 35% του πληθυσμού δεν θα εμβολιασθεί – «Κινούμενη βόμβα» θα είναι…

Πολύ ανησυχητικά είναι τα μηνύματα-συμπεράσματα της διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποίησε πρόσφατα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για 5.500 νεκρούς και πάνω από 8.500 κρούσματα μέσα στον Σεπτέμβριο.

Το άλλο κρίσιμο στοιχείο της διαδικτυακής έρευνας είναι ότι το 30% με 35% δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν θα εμβολιασθεί. Και αυτό το ποσοστό θα αποτελεί μια «κινούμενη βόμβα», με τον κορονοϊό να τρίβει τα χέρια του. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό. Παρουσιάζεται σε όλο τον κόσμο, με το ποσοστό των ανεμβολίαστων να υπολογίζεται σε πάνω από 60%!

Στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί που έχουν γίνει μέχρι τώρα υπολογίζονται σε 5.580.000, ήτοι λίγο πάνω από το 50% του πληθυσμού, με το ποσοστό αυτό να είναι μακριά από εκείνο που απαιτείται για να χτισθεί το «τείχος ανοσίας». Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, να αφήνουμε έξω από τον λογαριασμό, τους 1.500.000 – 2.000.000 αλλοδαπούς που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ένα σημαντικό ποσοστό των οποίων ζει μόνιμα στην Ελλάδα.

Ανοίγουν τα σχολεία με ανεμβολίαστο το 1/4 των δασκάλων και των καθηγητών!
Μέσα σε αυτή την εκρηκτική ατμόσφαιρα, με τον κορονοϊό να εξακολουθεί να κυκλοφορεί, ανοίγουν στις 13 Σεπτεμβρίου τα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), όπου μεγάλος αριθμός μαθητών μπορεί να κολλήσει και τότε η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί, όταν μάλιστα τα παιδιά είναι ανοχύρωτα.

Συν το ότι ο ένας στους τέσσερις δασκάλους – καθηγητές είναι ανεμβολίαστος.

Βαρύ το κλίμα για τον Μητσοτάκη
Με αυτό το μέτωπο ανοιχτό και με τους καπνούς από τις πυρκαγιές να έχουν προσθέσει καυτά προβλήματα, με πρώτο την άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων, το σπίτι των οποίων καταστράφηκε και έχουν μείνει στον δρόμο, ξεκινάει τη φθινοπωρινή διαδρομή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα τρία καυτά μέτωπα είναι η οικονομία, η πανδημία και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, στην οποία θα πρέπει να κάνει… χειρουργικές επεμβάσεις. Να αποφασίσει ποιοι υπουργοί θα τεθούν εκτός κυβέρνησης και ποιοι θα πάνε στη θέση τους.

Αυτό που ανησυχεί, πάντως, περισσότερο τον Κυριακό Μητσοτάκη είναι το ενδεχόμενο να οδηγήσει η πανδημία σε απρόβλεπτες εξελίξεις την οικονομία και τις πολιτικές κινήσεις για την επόμενη μέρα…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ