Μάκης Κουρής: Οι πυρκαγιές δεν θα αφήσουν τίποτα άκαυτο…

Μάκης Κουρής: Οι πυρκαγιές δεν θα αφήσουν τίποτα άκαυτο…

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του Μητσοτάκη

-Αλωνίζουν οι φωτιές από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη
-Ανοχύρωτη η Ελλάδα για άλλη μια φορά

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Σε πύρινη κόλαση έχουν μετατραπεί οι περισσότερες και πιο κρίσιμες –από εθνικής πλευράς– περιοχές της πατρίδας μας. Οι φλόγες, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, απειλούν τα πάντα, από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη. Εξαπλώνονται αστραπιαία. Δάση καίγονται.

Οι πνεύμονες ζωής στερεύουν. Και το χειρότερο είναι ότι… εισβάλλουν και σε κατοικημένες περιοχές και καίνε σπίτια, με όλα τα υπάρχοντά τους, που αποκτήθηκαν με κόπους πολλούς και με στερήσεις. Και τώρα γίνονται όλα παρανάλωμα της φωτιάς. Πολλά νοικοκυριά έχουν μείνει στον δρόμο, με τα… ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση να μη φτάνουν ούτε για ένα καλύβι. Χάνουν το σπίτι τους χωρίς να φταίνε… Και τώρα ξανά από την αρχή…

Οι πυρκαγιές εξαπλώνονται από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη. Σειρά τις τελευταίες ημέρες έχουν πάρει η Εύβοια, η Αττική και η Πελοπόννησος. Με τις φλόγες να μην… παραδίδονται, να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Πεύκα, ελιές, αμπέλια στον… χορό της φωτιάς. Ευτυχώς, προσφέρουν βοήθεια, όπως γίνεται πάντα, χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η φωτιά, όμως, ξεφεύγει και συνεχίζει το έργο της μέχρι σήμερα. Με άγνωστες τις διαθέσεις της… Όπως και τα επόμενα βήματά της…


Είναι πλέον αναγκαία η σύσταση Ευρωπαϊκής Πυροσβεστικής Δύναμης

-Για να μη χάνονται ζωές και να μην κάνει η πύρινη κόλαση στάχτη τα δάση, που είναι πηγή ζωής…

Δεν προλάβαμε να αντιμετωπίσουμε την εισβολή του κορονοϊού, από τον οποίο κάθε μέρα χάνονται ζωές, και οι πυρκαγιές τον εκτόπισαν και έπιασαν… δουλειά.

Δάση, και όχι μόνο, από τη μια άκρη της χώρας μας ως την άλλη, ακόμη και στα νησιά μας, λαμπαδιάζουν, γίνονται στάχτη, χωριά απειλούνται, οι φλόγες ακουμπάνε μέχρι και πόλεις και πολλές οικογένειες μένουν άστεγες από τη μια στιγμή στην άλλη.

Μόνιμη έχει γίνει η πύρινη κόλαση.

Το πρόβλημα πλέον δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από την κάθε χώρα μόνη της.

Ο λόγος ανήκει στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο κονκλάβιο των Βρυξελλών. Είναι η ώρα να συσταθεί μια ενιαία Ευρωπαϊκή Πυροσβεστική Δύναμη, η οποία, όταν οι δυνάμεις της κάθε χώρας-μέλους δεν θα μπορούν να τιθασεύσουν τη φωτιά, θα παρεμβαίνει αμέσως για να ελέγχει τις μανιασμένες φλόγες, ώστε να περιορίζεται η καταστροφή και, πάνω απ’ όλα, να μη χάνεται ούτε μία ζωή.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ