Ανάλεκτα: Κράτος – δορυφόρος η Αλβανία

Ανάλεκτα: Κράτος – δορυφόρος η Αλβανία

Το Κοινοβούλιο της Αλβανίας ενέκρινε προϋπολογισμό πάνω από 8 εκατ. ευρώ για τον αγορά τουρκικών ενόπλων drones… Ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Μπλένταρ Τσούτσι είχε δώσει το πρώτο μήνυμα κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας Μπαϊρακτάρ στην Κωνσταντινούπολη. Τόσο απλά…

Αποφάσεις στις ΗΠΑ

Ούτε τα δώρα ούτε ο φόβος μήπως αρρωστήσουν σοβαρά, έπεισαν τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν. Απέναντι στη συνεχιζόμενη επιφυλακτικότητα σημαντικού αριθμού πολιτών, πολλοί ειδικοί ζητούν τώρα επιχειρήσεις, θεσμοί και πανεπιστήμια να εφαρμόσουν το πιο αποτελεσματικό, κατά την άποψή τους, μέτρο για την πανδημία: Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για την Covid-19.

Η συζήτηση φούντωσε ξανά λόγω της ανησυχίας που προκαλεί στις ΗΠΑ η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, στην οποία αποδίδεται σήμερα περίπου το 35% των νέων κρουσμάτων.

Χαμόγελα

Η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία αλλάζουν χέρια δύο έδρες στη Βουλή –μία της Κορινθίας για τη ΝΔ και μία της Ημαθίας για τον ΣΥΡΙΖΑ–, έχει προκαλέσει πλατιά χαμόγελα στους «Πασοκογενείς» της Κουμουνδούρου. Ο λόγος είναι ότι αντί της Φρόσως Καρασαρλίδου θα μπει πλέον στη Βουλή ο Άγγελος Τόλκας, ο οποίος, ως γνωστόν, μαζί με τον Θάνο Μωραΐτη, προέρχεται από το «παπανδρεϊκό» ΠΑΣΟΚ.

Ψάχνουν τον πτωχευτικό

Τα τεχνικά κλιμάκια των «θεσμών» βρίσκονται στην Αθήνα και έχουν αρχίσει να έχουν επαφές με το οικονομικό επιτελείο. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον τους για το πώς κινείται η διαδικασία του νέου πτωχευτικού νόμου, καθώς έχει περάσει ένας μήνας από την πλήρη εφαρμογή του, δηλαδή και για τα φυσικά πρόσωπα. Βλέπουν και θετικά και αρνητικά…

Το φθινόπωρο η συνέχεια

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την απόλυση εργαζόμενης μητέρας δύο παιδιών από εταιρεία λίγες βδομάδες μετά την επιστροφή της από την άδεια μητρότητας, ενώ προηγήθηκε η αλλαγή θέσης της στο τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Αττικής, «στο τμήμα ΙΤ η εντατικοποίηση και οι απλήρωτες υπερωρίες χτυπάνε κόκκινο».

Ο Νικήτας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να έχει παράπονο σε σχέ­ση με την πειθαρχία των βουλευτών του. Ωστόσο, όποιος μπορεί να διαβάσει πίσω από τις γραμμές των δηλώσεων ορισμένων πολιτικών στελεχών, καταλαβαίνει ότι υπάρχουν… διαφωνίες. Για παράδειγμα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης υπογράμμισε σε δηλώσεις του την ανάγκη «ενότητας» και «πειθούς», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έχει νόημα να «απειλούνται» και να «εκβιάζονται» οι ανεμβολίαστοι.

Σωτήρη, βάλε πλάτη

Καίτοι ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας ότι δεν θα βγει επικοινωνιακά στην πρώτη γραμμή, τα πράγματα είναι σοβαρά και οι πιέσεις προς τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του υ­πουργείου Υγείας έχουν ενταθεί. Μάλιστα, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να τον καλεί συνεχώς σε όλες τις συσκέψεις.

Εκκλησία: Η επόμενη μέρα

Είναι γνωστό ότι έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες στην Εκκλησία για τη διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Μάλιστα, ειδικά δύο Μητροπολίτες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και είναι ενεργοί στο παρασκήνιο. Πρόκειται για τους Δημητριάδος Ιγνάτιο και τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Μάλιστα, καλά ενημερωμένοι παράγοντες στον χώρο της Εκκλησίας τοποθετούν την παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας υπέρ του εμβολιασμού στο πλαίσιο της κινητικότητας που επιδεικνύει για την «επόμενη μέρα» στην Εκκλησία.

Καμπάνια

Τα χαρακτηριστικά της καμπάνιας για την ενίσχυση του εμβολιασμού που έχει εξαγγείλει το Κίνημα Αλλαγής παρουσίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης. «Πιστεύουμε στον εμβολιασμό επειδή νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας. Με το εμβόλιο ουσιαστικά παίρνουμε τις ζωές μας πίσω, που η πανδημία μας έχει στερήσει αυτά τα δύσκολα χρόνια», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

Άλλος σχεδιασμός

Αν και μεσούσης της πανδημίας είναι δύσκολοι καιροί για πολιτικές νεολαίες, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει προσανατολισμό. Αντί για ένα, ενιαίο φεστιβάλ –όπως γινόταν κάθε χρόνο με το Φεστιβάλ «Σπούτνικ»–, ετοιμάζονται να οργανώσουν φέτος διάφορα, τοπικής φύσης, events.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ