Aegean Regatta 2021 – Ημέρα 1η (video)

Aegean Regatta 2021 – Ημέρα 1η (video)

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις για ένα επιτυχημένο ιστιοπλοϊκό event ξεκίνησε σήμερα από το λιμάνι του Λακκίου της Λέρου η Aegean Regatta 2021.

Η εκκίνηση δόθηκε μέσα στον κόλπο του Λακκίου με χαμηλό άνεμο και έτσι τα πληρώματα είχαν τη δυνατότητα να δείξουν τις τεχνικές τους δυνατότητες μέχρι που να βγάλουν τα σκάφη σε ανοιχτή θάλασσα, όπου ο άνεμος ήταν πιο έντονος και πιο σταθερός.

VIDEO: Aegean Regatta 2021

Στο πέρασμα νότια της Καλύμνου ο άνεμος δυνάμωσε ακόμα περισσότερο φτάνοντας σε ένταση περί τους 18 κόμβους. Στη συνέχεια ο άνεμος μετριάστηκε και μέρος του στόλου διάλεξε τις ακτές της Κω για περισσότερη ένταση ανέμου.

Ο τερματισμός ήταν έξω από τη μαρίνα της Κω, στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της οποίας ελλιμενίστηκαν τα σκάφη. Στην κλάση ORC Performance πρώτο κατετάγη το σκάφος BAXIMUS, δεύτερο το σκάφος St. ANNA και τρίτο το σκάφος MARIA-ELECTRA. Στην κλάση ORC Sport πρώτο κατετάγη το σκάφος MOUSMOULO, δεύτερο το σκάφος MOURMOURA και τρίτο το σκάφος ORION.

Στην πρώτη κατηγορία των σκαφών ORC Sport πρώτο κατετάγη το σκάφος MARAKI PLUS CONSTRUCTIONS. Ενώ στη δεύτερη κατηγορία της ίδιας κλάσης το σκάφος MOUSMOULO.

Πηγή-φωτο: Aegean Regatta 2021


Σχολιάστε εδώ