ΒΙΛΙΑ: Η φωτιά μια ανάσα από τον οικισμό

ΒΙΛΙΑ: Η φωτιά μια ανάσα από τον οικισμό

Η φωτιά που μαίνεται στα Βίλια για 3η συνεχόμενη μέρα απειλεί το χωριό. Οι φλόγες είναι σε μικρή απόσταση από το χωριό στην περιφερειακή οδό και στο φήπεδο των Βιλίων. Η κατασταση στην  περιοχή είναι αποπνικτική. Όλα έγιναν όταν άλλαξε φορά ο άνεμος.

Στο χωριό αυτή τη στιγμή ειναι περίπου 4000 κάτοικοι.

Μιλώντας στο newsit.gr ο Χρήστος Στάθης, Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας είπε: «Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Είχαμε μια ύφεση το πρωί και φαινόταν ότι θα πάει καλά και τώρα ξαφνικά έχουμε τεράστια αναζωπύρωση. Πρέπει όλα τα εναέρια να έρθουν εδώ. Εκπέμπουμε SOS. Η φωτιά είναι πολύ κοντά στις κατοικίες». 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση για εκκένωση και στο σημείο επιχειρούν 370 πυροσβέστες, 130 οχήματα, 11 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Η φωτιά κινείται και προς Παλαιοχώρι και Πανόραμα.

Η Ξανθή Ρούση, δημοτική σύμβουλος στα Βίλια είπε ότι η φωτιά έχει φτάσει σε απόσταση 100 μέτρων από τον περιφερειακό. Είπε ακόμα ότι η πυρκαγιά είναι πλέον κοντά στα πρώτα σπίτια. «Οι κάτοικοι στα Βίλια είναι 4.000 και εκκένωση να γίνει που θα πάμε;», είπε χαρακτηριστικά.

Φωτο αρχείου


Σχολιάστε εδώ