Υπό διάλυση το Δημόσιο, λόγω… καύσωνα!

Υπό διάλυση το Δημόσιο, λόγω… καύσωνα!

Άδεια γραφεία: Με μειωμένο ωράριο χιλιάδες υπάλληλοι

Σε… κατάσταση διάλυσης έχουν περιέλθει, λόγω… καύσωνα και πυρκαγιών (;), τις τελευταίες εβδομάδες αρκετές δημόσιες υπηρεσίες. Το προσωρινό, προνομιακό μέτρο για μειωμένο ωράριο εργασίας τις 4 – 5 ημέρες που είχαμε υψηλές θερμοκρασίες έγινε… μόνιμο.

Έτσι, εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, υπάλληλοι σε υπουργεία, Οργανισμούς, επιχειρήσεις του Δημοσίου, εφορίες, πολεοδομίες κ.ά. εγκαταλείπουν πρόωρα τα γραφεία τους με προορισμό τα σπίτια τους ή τα διπλανά καφέ. Αν, δε, λάβει κανείς υπόψη του ότι αυτήν την περίοδο ένας αριθμός δημοσίων υπαλλήλων έχει φύγει κάνοντας χρήση της θερινής άδειας, αντιλαμβάνεται καλά ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στον δημόσιο τομέα και τις υπηρεσίες του.

Η εικόνα της… διάλυσης ήρθε στο φως μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής που έστειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας προς τη Ν. Κεραμέως, με την οποία ζητούσαν να ισχύσει και για αυτούς ό,τι ισχύει για τους υπαλλήλους άλλων υπουργείων. Δηλαδή, να φεύγουν νωρίτερα από τα γραφεία τους. Ως βασικά «επιχειρήματα» προβάλλουν ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφευ­χθεί τυχόν συνωστισμός (;) στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος στο κράτος(;).

Αν και ο καύσωνας έχει προ πολλού υποχωρήσει, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες το μειωμένο ωράριο συνεχίζει να υφίσταται, με τη σύμφωνη γνώμη ή την ανοχή των προϊσταμένων υπουργών, γενικών γραμματέων κ.λπ.

TO ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ