Μικρά οικονομικά: Έρχονται τα ηλεκτροκίνητα ταξί!

Μικρά οικονομικά: Έρχονται τα ηλεκτροκίνητα ταξί!

Και μάλιστα θα είναι εννέα θέσεων. Το σχετικό πρόγραμμα θα προβλέπει την αντικατάσταση 2.000 οχημάτων με χρηματοδότηση 40 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι ιδιοκτήτες θα επιδοτούνται με 22.500 ευρώ για την απόσυρση του οχήματος, με κριτήρια όπως η παλαιότητα.

Θα υπάρχει, μάλιστα, και η δυνατότητα μετατροπής πενταθέσιων ταξί σε εννέα θέσεων. Αξίζει να τονισθεί ότι μέχρι τώρα στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» έχουν υποβληθεί 13.000 αιτήσεις, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούν ηλεκτρικά ποδήλατα και δίκυκλα και μόλις 11 είναι για ταξί αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά plug-in.


Επιφυλάξεις για την ενεργειακή μετάβαση έχουν η Ινδία και η Κίνα, όχι όμως και οι Σαουδάραβες, οι αδιαμφισβήτητοι βασιλείς των υδρογονανθράκων, με αποθέματα σε πετρέλαιο της τάξεως των 267 δισ. βαρελιών. Η Σαουδική Αραβία μπορεί να διαχειριστεί την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση και να κερδίσει από αυτήν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα έχει πολύ νέο πληθυσμό, με σχεδόν τα δύο τρίτα των 33 εκατομμυρίων να μην είναι ούτε 35 ετών και να ενδιαφέρονται για την κλιματική αλλαγή.

Στην Τουρκία τα πράγματα είναι μαύρα κι άραχνα… Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους πάνω από 1.500.000 Τούρκοι βρέθηκαν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αγγίζει πλέον το 19%, μειώνοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Στις 6 Αυγούστου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Μπίρας. Η παραγωγή μπίρας στην Ελλάδα το 2020 διαμορφώθηκε σε 411,38 εκατ. λίτρα έναντι 397,69 εκατ. λίτρα το 2019, καταγράφοντας αύξηση 3,44%.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ