Κλείνουν τα μειονοτικά σχολεία γιατί δεν έχουν μαθητές

Κλείνουν τα μειονοτικά σχολεία γιατί δεν έχουν μαθητές

Βλέπουμε ότι η Τουρκία θέλει και επιδιώκει να ανοίγει διαρκώς μέτωπα. Με τρόπο απαράδεκτο προσπάθησε να αλλοιώσει την πραγματικότητα και να εμφανίσει ως «έργο» ελλήνων ενόπλων τον θάνατο τούρκου διακινητή στον Έβρο, στην τουρκική πλευρά των συνόρων μάλιστα.

Λίγες ημέρες μετά έπιασε άλλη «μανιέρα» για το υποτιθέμενο κλείσιμο μειονοτικών σχολείων στη Θράκη. Τα σχολεία κλείνουν γιατί δεν έχουν μαθητές, όπως συμβαίνει και με τα δημόσια σχολεία, και ειδικά σε ό,τι αφορά τη μειονότητα αυτό οφείλεται όχι στο ότι μειώνεται ο πληθυσμός της μειονότητας, αλλά ότι όλο και περισσότεροι γονείς, ορθά σκεπτόμενοι, στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία. Και αυτό είναι που πονάει την Άγκυρα και τους εγκάθετούς της στη Θράκη.

Ορθώς τo ελληνικό ΥΠΕΞ υπενθύμισε στην Άγκυρα ότι στη Θράκη λειτουργούν 100 μειονοτικά δημοτικά σχολεία, ενώ στην Κωνσταντινούπολη μόνο 3, όπως και ότι η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αριθμεί περίπου 120.000 μέλη. Η ελληνική στην Τουρκία έχει συρρικνωθεί σε μόλις 3.000. Τη στιγμή που την εποχή της Συνθήκης της Λωζάννης ήταν ισάριθμες…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ